Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Referat fra møtet 16. oktober 2007

Tilstede: Julie, Maria, Eilif, Marie Therse, Karina, Lars G, Nina, Kristian og Anette Det ble ikke filmvisning i går fordi vi denne gangen slet med å få beskjeden ut på fronter, men vi flytter det til tirsdag om to uker. Noen som melder seg med en gang til å ta ansvar for å spre info?  Lars og Eilif jobber med å få til debatt om Miljø og Afrika. Foreløpig har de kontakt med Axel Narstad, forhåpentlig får vi skaffet flere, ellers arrangerer vi foredrag/seminar med han! Datoen er ikke satt, men det blir en kveld i uke 45 som er 5-9. november. Neste møte vet vi forhåpentlig hva som skal skje og kan planlegge nærmere, men foreløpig har vi fordelt at: Karina og Maria vil ordne rom, plakater og flyere, Lars og Eilif setter dato og inviterer folk, Anette bestiller flyttbarvegg som vi kan reklamere på og vasler Blindern og Oslostudenten..Det blir som nevnt tidligere stad med gløgg, pepperkaker og flyere torsdag 29. november, og Anette kan uka etter fortelle om partnerbesøkene på aktivistreisen, så kan vi spre ryktet om det på standen. Dermed får vi først takket for tier-støtten og etterpå informert om noe av det dem brukes til for interesserte.  Vi må ta en runde til førsteårsstudenter og be om et par minutter av en forelesning for å informere om lokallaget, fordi vi trenger å rekrutere noen som kan ta over ansvaret etter oss! Dette bør vi gjøre i forbindelse med å spre info om våre neste arrangement. Foreløpig har Anette, Karina, Julie, Maria og Marie Therese meldt seg, men fint hvis flere vil henge seg på så kan vi dele oss og gå et eller to steder hver (to og to sammen)! Planlegger hvor og når vi skal gå neste møte.Helgen 27.-28. oktober er det årsmøte for SAIH på HiO! Kristian og Anette blir delegater fra Bislet, i tillegg skal Anette holde foredrag med Sigrun om aktivistreisen og Lars som er i IK jobber med logistikken. Kom gjerne innom hvis du kan :) Send forresten mail til magnussim@gmail.com hvis du er interessert i å stile til valg for et verv, men enda ikke har gjort det. Neste møte må vi også gå gjennom sakspapirene til årsmøtet for å bli enige om hvordan vi skal bruke lokallagets to stemmer! Jeg har lagt ved sakspapirene, men kom selv om du ikke får lest dem så tar vi det kjapt muntlig. Dette er din mulighet til å si din mening!

Neste lokallagsmøte blir tirsdag 23. oktober kl. 16.00 i P46!Anette

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon