Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Referat fra møte 6. desember 2006

Tid: onsdag 6. desember 2006

Til stede: Maria, Pia, Karina, Lars, Anette

Onsdag 6. desember ble vårt siste møte dette semesteret, derfor snakket vi om hva vi skal gjøre etter jul. Vi snakket litt om hvordan vi vil organisere lokallaget, og satt opp en foreløpig kalender for ting vi vil gjennomføre. Vi avsluttet møtet med pizza på fyrhuset som en koselig avslutning før jul. Under følger en oppsummering av det vi diskuterte på møtet.

I) Organisering av lokallaget: Vi vil jobbe for å få enda bedre organisering på lokallaget neste semester, slik at vi får brukt den tiden vi har mest mulig effektivt. Derfor vil vi:

Lage en ny oppdatert mailingliste, og etter første møte i januar oversikt over aktive medlemmer og nye verv. Det betyr at de som ikke allerede har sagt ifra må gi beskjed hvis de vil få mail etter jul! Legge mer vekt på at det vi planlegger, samt verv og ansvar som folk tar på seg blir fulgt opp. Vi vil heller planlegger å gjøre færre, enkle ting, enn å legge store planer som ikke blir gjennomført. Vi vil forvente at de som er aktive melder ifra hvis de ikke kommer på møter, men samtidig åpne for at man kan delta uten å ha spesielle ansvar. Legge mer vekt på å bruke hjemmesiden for å få ut informasjon om det vi driver med, både innad i lokallaget og for andre studenter. Nettsiden skal brukes til å legge ut møtereferater, artikler om ting vi gjør og info om kommende arrangement (i notiser), i tillegg sendes viktige beskjeder og møtereferater til alle på mailinglista. For å spre info om hjemmesiden også til andre studenter, kan det være lurt å lage egne flyers for lokallaget. Dette kan vi diskutere nærmere på neste møte. Under en egen mappe på nettsiden vil vi legge ut dokumenter som forteller om; hvordan lokallaget fungerer, kontaktpersoner, målsetting/ kalender for semesteret, hvordan man går fram for å gjennomføre et arrangement (hvordan få tillatelser o.l.), og hvordan man får igjen penger fra felleskontoen. Meningen er at alle i lokallaget skal ha tilgang på info om hvordan ting fungerer, slik at man kan ta initiativ.

II) Møter og arrangement 2007:

Første møte blir onsdag 3. januar. Da vil vi; lage ny oversikt over hvem som er med, fordele verv og ansvar, sørge for bestilling av nytt materiale, planlegge gjennomføringen av arrangement følgende uke. Onsdag 10. januar; vi deler på morningen ut kaffe til studenter, med flyers om SAIH og filmvisning som blir arrangert samme kveld. (Vi legger ut info på fronter og henger opp plakater noen dager før, men dette blir en påminnelse.) Kl 15.30 blir det visning av film/ dokumentar og pizza. Alle kan komme med forslag til film (gjerne relatert til årets politiske tema ”vårt syn på sør”), dette bestemmes 3. januar. Onsdag 17. januar har vi møte for å starte og tenke på Solid. Forhåpentlig kan noen av de som arrangerte dette i fjor komme og fortelle oss litt om det, slik at vi vet om det er noe som må gjøres i veldig god til (sende søknader el.). I tillegg har vi lyst til å bestille en mobil skillevegg som vi kan bruke til å henge plakater og diverse på, og flytte rundt på campus. Vi bør sjekke hvor vi kan få tak i dette og bestille før/ på dette møtet. Uke 5-11 er de fleste bortreist på feltarbeid, derfor har vi ingen planer for denne tiden eller den siste uka før avreise. Håper imidlertid alle kommer tilbake med fine bilder (se under). Onsdag 21. mars blir første møte etter feltarbeid. Denne dagen vil vi bruke til å mimre fra turen og kose oss litt, samt fylle infoveggen (skillevegg som vi forhåpentlig har fått) med bilder og plakater fra turen. Hele uke 13 (26- 30. mars), håper vi å få tillatelse til å la infoveggen vår stå en sentral plass på campus. Målet er å gjøre SAIH- plakatene våre synelige, og for å vekke oppmerksomhet vil vi altså bruke fine bilder fra stedene vi har vært i sør. I april er det påske og skriveperiode for feltrapporter. Foreløpig har vi ikke lagt planer for denne tiden, men håper vi får til en ”fredag 13. fest”. I mai regner vi med å kunne ha møte de fleste onsdager som vanlig, da må vi fokusere på politisk tema og Solid (kan dele inn i arbeids grupper). Vi har snakket om disse ideene for kampanjeuka (vet enda ikke når den blir): 1. Fylle infoveggen med plakater og info om tema, som får stå hele uka. 2. Invitere noen til å holde et foredrag om tema. 3. Lage et stereotypt bilde av sør ved å bygge en stråhytte, male oss i ansiktet, spille trommer etc. Stå slik på plassen utenfor skolen, med plakater (”er dette ditt syn på sør?”) og dele ut infomateriale, samt noe gratis. Onsdag 13. juni må vi lage sommeravslutning!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon