Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Referat fra møte 29. november 2006

Dato: onsdag 29. november 2006

Tilstede: Heddy, Pia, Maria, Lars, Anette

Saker:

I) Bytting av verv

Anette vil ta over for Heddy som leder av lokallaget, fordi Heddy slutter etter dette semesteret. Dvs. tar over ansvar for å følge med på det som skjer sentralt, formidle informasjon til lokallaget og følge med på om lokallaget gjør det vi skal (ifølge SAIH’s statutter).

Lars tar over ansvaret over lokallagets konto og pengebruk, fordi Silje vil trekke seg fra dette vervet. Silje fortsetter i lokallaget uten verv.

II) Aids-dagen 1. desember

Vi snakket om hvordan vi skal gjennomføre markering av aids dagen, fredag 1.12. Heddy har skaffet 2000 kondomer og deler dem ut på campus sammen med Maria, Pia, Anette, og Simon.

III) Planlegging av neste semester

Onsdag 6. desember, ønsker vi å holde et siste møte for dette semesteret! Formålet med møte er å planlegge hva vi vil gjøre neste semester. Vi må få oversikt over hvor mange som ønsker å fortsette, og planlegge et minimum av aktiviteter vi skal gjøre.

Det er ikke meningen å lage større planer enn det er realistisk at vi klarer å gjennomføre!

Men vi må bli enige om hvilke verv og arbeidsgrupper det er nødvendig å fortsette med, og planlegge noen ting vi vil prioritere å få gjennomført.

IIII) Oversikt over medlemmer

Vi trenger oversikt over hvor mange som er med i SAIH- bislet, slik at vi kan vite om vi er fulltallig eller ikke på møter og om alle har fått den informasjonen de trenger!!!

Vi tror det er nødvendig å skille mellom de aktive, dvs: som deltar på de fleste møtene og aktivitetene, pluss/ minus en gang i uka (bortsett fra feltarbeid og eksamensuker), og som sier ifra når de ikke kommer. Og de som kun vil stå på mailinglista, dvs: få vite hva som skjer slik kunne dukke opp når det passer.

Derfor må alle sende en mail til anetteremme@hotmail.com, og skrive om de vil være med på møter, eller bare få mail. Helst innen onsdag 6. 12 når vi har møtet, men i senest innen neste semesterstart!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon