Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Referat fra møte 28. november 2005

Møtereferat fra planleggingsmøte 28.11.2005

Oppmøte:

Birgitte, Tone, Hege, Silje, Kjersti, Carina, Heddy, Jonas og Solveig

Sak 3.1

Hva vil vi fremover?

Målet med dette møtet var å få mer håndfaste rammer og planer for lokallaget i tiden fremover, å få input på hva det er vi har lyst til å jobbe med og hva folk savner i SAIH- Bislet. Det var enighet om at mål fremover som at vi skal drive informasjonsarbeid er for utflytende og at vi trenger mer håndfaste mål og prosjekter og jobbe mot. Det er foreslått å etablere tradisjon om en hyttetur på høsten for nye og gamle medlemmer av lokallaget, og følgende forslag til arbeid fremover ble vedtatt:

3.1.1 Markering av HIV/AIDS-dagen

Vi vil markere HIV/AIDS-dagen 1. desember med kondomutdeling på skolen og informasjon om gudstjeneste og fakkeltog fra Domkirken samme dag.

3.1.2 Verdensmagasinet X

Vi vil til våren vurdere muligheten til å henge opp Verdensmagasinet X i et glassmonter/tavle slik at det kan leses (slik som utenfor VG-bygget)i hovedbygget på skolen for å synliggjøre SAIH og skape interesse for nord/sør-spørsmål blant skolens studenter.

3.1.3 Info om SAIH til nye studenter

Vi vil bruke vårparten til å få inn informasjon om SAIH i infopakken som blir gitt til nye studenter ved skolestart i august. Vi mener det er for lite informasjon tilgjenglig om hva SAIH- tierne på semesteravgiften går til og vil jobbe for å få alle studieretninger til å legge ved et infoskriv eller liknende fra oss om hva SAIH arbeider med og hvordan man kan være med i lokallaget.

3.1.4 Veldedighetsarrangement på skolen med konserter

Vi har bestemt at vi vil bruke en betydelig andel av våre ressurser på et stort utearrangement på HiO-plassen foran skolen med veldedighetskonserter, innlegg og kåserier av kjente personer for å skape oppmerksomhet rundt SAIHs hovedbudskap; solidaritet med studenter i sør og utdanning for frigjøring og utvikling. Vi vil ta utgangspunkt i SAIHs politiske kampanje for 2006 med et mål om å nå store deler av studentmassen med et budskap om studentsolidaritet samt bidra til et bedre og mer levende studentmiljø på Høgskolen i Oslo. Vi har vært i kontakt med studentparlamentet som stiller seg positive til arrangementet og som gjerne vil være medarrangør. I disse dager er vi også i kontakt med Samfunnet som forhåpentligvis kan hjelpe til med og har erfaring med arrangering av konserter og ølservering. Vi har søkt SAIH om økonomisk bidrag til arrangementet.

3.1.5 Tettere samarbeid med studentparlamentet

Studentparlamentet sitter med mye ressurser og kunnskap som vi gjerne vil ta del i, og vi vil på et møte denne uken diskutere muligheten for samarbeid om blant annet arrangering av internasjonale foredrag på mandager som i dag er i regi av Studentparlamentet og videre planlegging av veldedighetskonserten i mai.

Sak 3.2

Fredag-den-trettende-fest

Fredag den 13. januar arrangerer vi Fredag-den-trettende-fest, innbydelse kommer til alle i løpet av måneden. Hold av datoen(den er lett å huske), vi gleder oss og håper på suksess så vi kan etablere en ny tradisjon..

Sak 3.3

Oppdatering

Har ønske om å bringe videre til alle i lokallaget at vi har fått skryt og takk fra både TV-aksjonen, Max Havelaar Norge og Oxfam for arbeidet vårt i høst. Takket være bra jobbing fra Bislets SAIHere kan alle Høgskolens studenter i dag nyte kaffe som er laget under trygge og verdige forhold i land i sør og Coldplay og Oxfam kan skilte med innsamlingsrekord av underskrifter på konserten der vi bidro.

Sak 3.4

Neste møte

Neste lokallagsmøte holdes 5. januar 2006 klokken 15.30 i P46 og er hovedsaklig et videre planleggingsmøte om vårt store arrangement 11.05.2006. Målet vårt er å få inn artister/talere som er store nok til at så mange studenter som mulig ønsker å prioritere arrangementet.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon