Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Referat fra møte 28. november 2005

Møtereferat fra planleggingsmøte 28.11.2005

Oppmøte:

Birgitte, Tone, Hege, Silje, Kjersti, Carina, Heddy, Jonas og Solveig

Sak 3.1

Hva vil vi fremover?

Målet med dette møtet var å få mer håndfaste rammer og planer for lokallaget i tiden fremover, å få input på hva det er vi har lyst til å jobbe med og hva folk savner i SAIH- Bislet. Det var enighet om at mål fremover som at vi skal drive informasjonsarbeid er for utflytende og at vi trenger mer håndfaste mål og prosjekter og jobbe mot. Det er foreslått å etablere tradisjon om en hyttetur på høsten for nye og gamle medlemmer av lokallaget, og følgende forslag til arbeid fremover ble vedtatt:

3.1.1 Markering av HIV/AIDS-dagen

Vi vil markere HIV/AIDS-dagen 1. desember med kondomutdeling på skolen og informasjon om gudstjeneste og fakkeltog fra Domkirken samme dag.

3.1.2 Verdensmagasinet X

Vi vil til våren vurdere muligheten til å henge opp Verdensmagasinet X i et glassmonter/tavle slik at det kan leses (slik som utenfor VG-bygget)i hovedbygget på skolen for å synliggjøre SAIH og skape interesse for nord/sør-spørsmål blant skolens studenter.

3.1.3 Info om SAIH til nye studenter

Vi vil bruke vårparten til å få inn informasjon om SAIH i infopakken som blir gitt til nye studenter ved skolestart i august. Vi mener det er for lite informasjon tilgjenglig om hva SAIH- tierne på semesteravgiften går til og vil jobbe for å få alle studieretninger til å legge ved et infoskriv eller liknende fra oss om hva SAIH arbeider med og hvordan man kan være med i lokallaget.

3.1.4 Veldedighetsarrangement på skolen med konserter

Vi har bestemt at vi vil bruke en betydelig andel av våre ressurser på et stort utearrangement på HiO-plassen foran skolen med veldedighetskonserter, innlegg og kåserier av kjente personer for å skape oppmerksomhet rundt SAIHs hovedbudskap; solidaritet med studenter i sør og utdanning for frigjøring og utvikling. Vi vil ta utgangspunkt i SAIHs politiske kampanje for 2006 med et mål om å nå store deler av studentmassen med et budskap om studentsolidaritet samt bidra til et bedre og mer levende studentmiljø på Høgskolen i Oslo. Vi har vært i kontakt med studentparlamentet som stiller seg positive til arrangementet og som gjerne vil være medarrangør. I disse dager er vi også i kontakt med Samfunnet som forhåpentligvis kan hjelpe til med og har erfaring med arrangering av konserter og ølservering. Vi har søkt SAIH om økonomisk bidrag til arrangementet.

3.1.5 Tettere samarbeid med studentparlamentet

Studentparlamentet sitter med mye ressurser og kunnskap som vi gjerne vil ta del i, og vi vil på et møte denne uken diskutere muligheten for samarbeid om blant annet arrangering av internasjonale foredrag på mandager som i dag er i regi av Studentparlamentet og videre planlegging av veldedighetskonserten i mai.

Sak 3.2

Fredag-den-trettende-fest

Fredag den 13. januar arrangerer vi Fredag-den-trettende-fest, innbydelse kommer til alle i løpet av måneden. Hold av datoen(den er lett å huske), vi gleder oss og håper på suksess så vi kan etablere en ny tradisjon..

Sak 3.3

Oppdatering

Har ønske om å bringe videre til alle i lokallaget at vi har fått skryt og takk fra både TV-aksjonen, Max Havelaar Norge og Oxfam for arbeidet vårt i høst. Takket være bra jobbing fra Bislets SAIHere kan alle Høgskolens studenter i dag nyte kaffe som er laget under trygge og verdige forhold i land i sør og Coldplay og Oxfam kan skilte med innsamlingsrekord av underskrifter på konserten der vi bidro.

Sak 3.4

Neste møte

Neste lokallagsmøte holdes 5. januar 2006 klokken 15.30 i P46 og er hovedsaklig et videre planleggingsmøte om vårt store arrangement 11.05.2006. Målet vårt er å få inn artister/talere som er store nok til at så mange studenter som mulig ønsker å prioritere arrangementet.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon