Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Referat 25. september 2007

Til stede: Maria Maria, Lars Lars, Eilert og Karina

Hovedsaklig gikk vi igjennom lista med arbeidsoppgaver som ble sendt ut på mail fra Anette i forkant av møtet og fordelte litt arbeidsoppgaver for neste ukes filmfremvisning:

-Vi viser dokumentaren Darwins nightmare, som Lars nå har skaffet (flott!), Lars H fixer med fronter og Maria og Karina henger opp plakater samt kampanjeplakater. kjeks ordnes også av sistnevnte.

-Lars H tar på seg å undersøke ang roll up til stand. Lars G nevnte også at det hadde vært fint med en bukk som vi kan henge plakater på, lurt :)

-Den flyttbare veggen tar Maria seg av og undersøker pris og lignende

-Vi skal også vise film den 16 oktober. frem til neste møte ble vi enige om å se litt rundt etter interesante filmer

-Vi snakket også om at vi skal ha stand den 17.10. Anettes forslag om å låne puslespillet over Afrika ble varmt mottat. Dette vil komme til å lage bra oppmerksomhet. Vi ser nærmere på dette senere når ddet nærmer seg litt mer.

-Det blir debatt ja! Eilert og Lars G har snakket med Tore Linne' og fått litt ideer til tema og eventuelle folk man kan få med. Zimbabwe og klimaendringenes virkning i Afrika ble nevnt. Zimbabwe ble vi enige om kanskje blir litt for snevert for å trekke folk, så miljø i Afrika er kansje mer aktuelt å gå videre med. Lars og Eilert kontakter en kontakt de fikk fra Tore (Axel Nærstad?) og Lars H kontakter SAIH sentralt for tips. Datoen er heller ikke fastsatt, men det blir rundt den 13 november.

-Vi må også sende to rep. til årsmøte i SAIH. Ingen viste stor entusiasme for dette da denne helgen passer dårlig for alle. Får komme tilbake til dette senere.

-Ang. Anettes intiativ til foredrag/seminar med våre partnere i Sør melder Karina eg (noen flere?) til å hjelpe til med PR og servering :)

-fagkritisk dag: vi fant ut at vi synes det egentlig ikke var særlig god ide', kan kanskje heller være mer relevant for studentparlamentet i en generell debatt om pensum. Viss synes dette er spennende, kan man sende forslag til stud. parlamentet.

-Lars H snakket også litt om verva man kan stille til i SAIH på årsmøtet. Se mer på www.saih.no

Da håper jeg så mange som mulig kommer på neste ukes filmfremvisning i Athene 1 (p46) kl 15.30. Også blir neste lokallagsmøte tirsdag den 9 oktober!

På gjensyn, ha en fortsatt fin uke!

Karina

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon