Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Referat 09. oktober 2007

Vi viser film igjen 16 oktober kl. 15.30 i Athene 1. Vi bestemte oss for å vise spillefilm denne gang og har skaffet 'Kampen om Algerie' som handler om Algeries frigjøringskamp (film fra Sør-film). Denne gang skal vi gjøre det vi kan for å forsikre oss om at dette blir lagt ut på fronter i GOD tid og at det når ut til ALLE på hio. Lars H. ordner dette. Julie og Marie Terese henger opp plakater, Maria ordner slik at vi har rom (athene) både tirs. 16 og tirs 30. Kjeks/kaffe/te har vi fra sist gang.

Den planlagte stand'en neste tirsdag ble utsatt grunnet at vi alle har litt mye å gjøre om dagen. Det ble derfor bestemt at det blir stand den 29 november der vi deler ut flyere og forteller studenter om SAIH og serverer gløgg og pepperkaker til frostne studenter i førjulstiden. Hvis noen av dere som ikke var på møtet i går ønsker å være med på dette er det bare å rope ut!

Maria hadde gjort en veldig god jobb med å undersøke ang. 'sammenleggbar' vegg som vi kan bruke til kampanjer, stand osv samt plakatbukk. Hun har funnet en bedrift her i Oslo (sento.no) som selger disse i ulike varianter og størrelser. Da vi var usikre på hvordan vi kan få benyttet veggen rent praktisk (hvor den kan stå, hvor lenge osv) her på hio bestemte oss for å undersøke dette før vi kjøper vegg. Julie snakker med informasjonsansvarlig i studentparlamentet.

Årsmøte nærmer seg med raske skritt (27/28 okt) og vi trenger fortsatt 2 mennesker til å representere og stemme på vegne av lokallaget. Viss noen er interesert i å gjøre dette (er veldig spennende helg for å lære mer om SAIH!), skriv mail til lhertaas@hotmail.com innen den 13 oktober.

Så da blir det altså film neste tirsdag, så da håper jeg så mange som mulig kommer og sprer dette videre. Neste møte blir den 23 oktober. Vi må komme oss ordenlig i gang med den planlagte debatten/seminaret vi skal ha før juletider.

Karina

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon