Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Radio Dialogue

(image) Foto: Sigrun Espe

Radio Dialogue ble stiftet i 2001 for å gi innbyggerne i Zimbabwes neststørste by - Bulawayo- en stemme. Radio Dialogue er en viktig faktor i forhold til å introdusere mangfold og diversitet i media ved å bryte det monopolet som statskontrollerte Zimbabwe Broadcasting Corporation (ZBC) innehar i dag. ZBC er kontrollert av en liten del av den regjerende eliten som bruker radio og tv til å beskytte sine politiske interesser. Befolkningen generelt har ingen tilgang til disse viktige kommunikasjons- og uttrykksmidlene. Radio Dialogue har som mål å formidle alternative synspunkter og å tilrettelegge for dialog i lokalsamfunnet om utviklingsrelaterte saker.

I påvente av radiolisens har Radio Dialogue funnet andre måter å gi Bulawayos befolkning en stemme. Ved hjelp av alternative informasjonskanaler, som innspilte radioprogram på kassetter som blir distribuert og spilt i busser, direkte sceneshow i lokalsamfunnene, nyhetsbrev og ulike former for talkshow, skaper Radio Dialogue arenaer der folk kan diskutere utfordringer på lokalt og nasjonalt nivå.

SAIH har samarbeidet med Radio Dialogue siden 2004. SAIHs Utdanningsstrategi legger vekt på at vi skal støtte tiltak som bidrar til å skape et samfunn med borgere som tar aktivt del i samfunnsutviklingen. Zimbabwere har generelt liten eller ingen tilgang til viktige kommunikasjons- og uttrykksmidler som radio, tv og nasjonale aviser. Radio Dialogue har som mål å formidle alternative synspunkter og tilrettelegge for dialog i lokalsamfunnet om utviklingsrelaterte saker. Gjennom Radio Dialogue bidrar SAIH til å bryte det monopol på informasjon som myndighetene prøver å skape.

For innbyggerne i Bulawayo er Radio Dialogue et populært initiativ, fordi den gir dem muligheten til å sikre uavhengig informasjon og kunnskap om lokale utviklingsspørsmål. På denne måten bidrar organisasjonen til å bryte marginaliseringen av befolkningen i Matabeleland når det gjelder den offentlige diskursen rundt nasjonale spørsmål. Slik sett kan Radio Dialogue også være en inspirasjon for andre lokalsamfunn i Zimbabwe. I 2005-evalueringen konkluderes det med at: “Radio Dialogue has developed a strong ‘branding’ and is associated with professionalism and sensitivity to the needs of the Zimbabwean people, especially the youth and those who are marginalized from mainstream society.”

Les mer på Radio Dialogues egne nettsider.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon