Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Radi-Aid Awards 2016: Årets jury

Finalistene til Radi-Aid Awards plukkes ut av vår internasjonale fagjury. Bli bedre kjent med dem her:

David Girling

David Girling forsker på sosiale medier og internasjonal utvikling ved universitetet i East Anglia i Storbritannia. David er særlig opptatt av hvordan internasjonale organisasjoner bruker videoer til innsamlingskampanjer. Han har satt sammen en egen liste over det han mener er de 20 beste internasjonale utviklingsvideoer. David er en veteran på feltet, dette er hans fjerde år som jurymedlem.

Edward EchwaluEdward Echwalu er en prisbelønnet frilansfotograf basert i Kampala, Uganda. Han har dekket en rekke ulike nyhetssaker på det afrikanske kontinentet. Edward ønsker å endre det negative bildet av Afrika ved å sette et annet lys på utvikling og ulike mennesker. Han er en av flere fotografer som administrerer Instagramkontoen @everydayafrica.

Leah ChungLeah Chung er designer og arbeider i sfæren mellom design og politikk. Hun fokuserer på prosjekter med sosiale konsekvenser og har grunnlagt RISD Global Initiative, som skal fremme dialog og handlinger rundt globale spørsmål som en del av kunststudier. Hun har gjennomført etnografisk forskning på manglende representanter fra Afrika i vestlige medier. Leah arbeider for tiden for USAID hvor hun anvender brukersentrerte designprinsipper i internasjonale utviklingsprogrammer.

Rafia ZakariaRafia Zakaria er en pakistansk forfatter, advokat og menneskerettsaktivist. Hun skriver for DAWN Pakistan og bidrar jevnlig til Al Jazeera America. Rafia skriver også for Dissent, Guernica, The Daily Beast og New York Times. Hun er snart aktuell med boken ”The Upstairs Wife; An Intimate History of Pakistan”.

Youngui ParkYoungui Park har jobbet som kommunikasjonssjef i Redd Barna Korea, og er for tiden ansvarlig for marked- og kommunikasjonsavdelingen til FairTrade Korea. Youngui har jobbet for å øke bevisstheten rundt internasjonale utviklingsspørsmål blant givere og den generelle befolkningen i Korea. Hun er særlig interessert i hvordan fattige og marginaliserte mennesker blir fremstilt i bistandsorganisasjoners kommunikasjonsarbeid og hvordan det påvirker givernes oppfatninger.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon