Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Public Health and HIV/AIDS Programmes Office - Copperbelt University (CBU)

(image) Arbeidet består i alt fra kurs i kjønn og likestilling, til undersøkelser og utdeling av kondomer. I samarbeid med universitetsklinikken støtter de også tiltak for hivpositive og mulighet for hivtesting samt utdeling av hivmedisin. Public Health and HIV/AIDS Programmes Office har i en årrekke drevet arbeid knyttet til hiv/aids og reproduktiv helse for studenter og ansatte ved CBU. Kontoret har to ansatte og samordner seg med den lokale studentunionen og studentparlamentet. Noen av aktivitetene kontoret koordinerer er kurs innen kjønn og likestilling og stigma, utvikling av informasjonsmateriell rettet mot studenter og ansatte og å skape et inkluderende miljø for hivpositive ansatte og studenter. Det er også gjennomført undersøkelse på seksualatferd blant studenter og ansatte. Universitetet har egne retningslinjer for hiv og jobber med å styrke fokuset på seksuell trakassering.

SAIH støtter komiteen fordi studenter og ansatte ved universitet er viktige aktører i utviklingen av sivilt samfunn og deres forhold til hiv/aids kan ha ringvirkninger ellers i samfunnet. Public Health and HIV/AIDS Programmes Office er en del av SAIH-programmet ”Seksuelle og reproduktive rettigheter i høyere utdanning i Sørlige Afrika" .

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon