Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

POLISAL

Dessuten har instituttet et særskilt faglig ansvar overfor sykepleierskolene i Jinotepe, Esteli og Chontales. Elever fra sykepleierskolen i Puerto Cabezas har tatt sin licenciatura-grad ved instituttet i Managua. Imidlertid mangler pedagogikk helt i tilbudet som gis ved de ulike sykepleierutdanningen i Nicaragua. Ledelsen ved instituttet er klar over at denne mangelen er en alvorlig hindring i utdanningen av kvalifisert helsepersonell.

Hva slags samarbeid er det snakk om?POLISAL og Høgskolen i Akershus vil i fellesskap forsøke å bygge opp et hovedfag i pedagogikk for sykepleiere. POLISAL stiller sine lærekrefter, sine lokaler og sitt utstyr til disposisjon. Høgskolen i Akershus bidrar til å utvikle det faglige innholdet i fagtilbudet. Studiet bygges opp som moduler som til sammen går over to år.

Formålet med prosjektet oppsummeres på følgende måte:

Modernisere undervisningen av sykepleierstudenter gjennom å utdanne et korps av lærekrefter som har utdanning i pedagogikk. Å utdanne lærekrefter som også er kvalifiserte til å gjennomføre vitenskaplige studier. Utveksle erfaringer og kunnskap om slik utdanning. Gjennomføre utveksling av studenter og lærere mellom de to landene.

Totalt tar prosjektet sikte på å utdanne 35 lærere ved sykepleierutdanningen i Managua, Jinotepe, Esteli, Chontales, Bluefields og Puerto Cabezas. Pensumet ved skolene skal gjennomgås og omformes. Samarbeidspartene regner med at prosjektet vil styrke metodologien i undervisningen ved skolene og dermed forbedre studentenes læring. Samarbeidet skal også bidra til å sette i gang forskning omkring sykepleierens rolle.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon