Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

PM: Norge blir vertsland for en ny fredspris

Et nytt tilskudd til Norges prisflora lanseres i dag. Som den eneste prisen i verden skal «the Please Prize» være en oppfordring til fredssamtaler og fredsinitiativ for uløste konflikter i verden.

Det er SAIH (Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond) som står bak prisen. Tidligere har organisasjonen hatt stor suksess med satiriske videoer som Radi-Aid og prisutdelingen «The Radiator Awards».

Vinneren av den første prisen vil bli annonsert fredag 11. mars kl. 12.00, på nettsiden www.pleaseprize.com. The Please Prize skal være en visjonær pris som ser fremover og som oppfordrer verdensledere og viktige beslutningstakere, til handling.

"Med the Please Prize ønsker vi å inspirere verdens ledere til å sette i gang nye initiativ for fred. Målet med prisen er å henvende seg til viktige beslutningstakere for å si «please a», dere kan hvis dere vil", sier Nicklas Poulsen Viki, leder av SAIH.

SAIH legger ikke skjul på at de har blitt inspirert av tildelingen av Nobels Fredspris til Barack Obama i 2009, som ble kritisert for å bli tildelt for tidlig.

"Mange vil nok si at Obama ikke har levd opp til forventningene Nobelprisen skapte, men vi synes en proaktiv pris var et friskt initiativ. Vi håper den nye, norske fredsprisen vil føre til reelle endringer, og at forventningene den skaper vil inspirere til handling", sier Nicklas Poulsen Viki.

www.pleaseprize.com

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon