Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Oppdatering 4. april 2008

Vi hadde et hyggelig møte på tirsdagen som ble såpas uformelt (som vanlig) at jeg ikke har skrevet ordentlig møtereferat, men tre saker brukte vi litt tid på så her kommer en oppsummering:

1) Vi skal arrangere seminar om Cuba torsdag 24. april kl. 18.00: Det var veldig god stemning for dette på møtet så forhåpentligvis klarer vi å dra med oss mange studenter. Foreløpig tittel vi har snakket om er ”Cuba: veien videre etter Castro”. Eilif har fått kontakt og avtale med tre innledere som blir: Anders Breilid, Torgrim Eggen og Michelle Flikke.

På møtet diskuterte vi at mange studenter kan ha et forhold til Cuba fordi det er et populært sted å reise. Derfor kan det være interessant å be for eksempel Michelle til å snakke om Cuba fremover i forhold til turisme og i forhold til omverden (forholdet til USA og Europa, evt. kan Cuba sammenlignes med Kina?). Ellers diskuterte vi hvem vi kan invitere og kom frem til: studenter på HiO (via fronter), studenter på SV og Latin Amerika studiet på Blindern, lokallagene på Ås og Blindern, SAIH sentralt, studentparlamentet, Latin Amerika gruppen, Oslostudenten og våre facebook-venner :)

Det som står igjen med dette arrangementet er å bli helt enige med innlederne om hva som skal sies og få skrevet en invitasjon som vi kan sende ut til studenter organisasjoner og media. Vi bør få laget plakater, som jeg godt kan designe og sende til trykk, med mindre det er noen andre som har lyst? Ellers håper jeg mange kan være med på seminaret! Vi trenger en av oss til å være ordstyrer, noen til å kjøpe inn og lage enkel servering og noen til å kjøpe og dele ut gaver til innlederne.

2) Filmvisninger på Fyrhuset: Onsdag satte vi i gang med ny runde filmer og viste ”Cry

Freedom”, det kom en del studenter og filmen var bra så det ble en suksess! Som dere vet har oppmøtet gått veldig opp og ned, men med utviklingsstudentene tilbake og med bra filmer på programmet håper vi på bra onsdager fremover! Vi snakket litt om fordeling av visningene og her er et forslag til ansvarspersoner:

Onsdag 09. april – WATER – Maria og Helena Onsdag 16. april - WHY WE FIGHT – Julie og EilifOnsdag 23 april - WAR ON DEMOCRACY – Grac og Nina NMed mindre jeg hører noen protester gjelder denne fordelingen! De som er satt opp bør komme minst en halvtime før og få montert utstyret. Jeg vil prøve å være med på alle og håper vi sees!

3) Vest-Sahara seminar 3. april: Vi snakket litt om seminaret på møtet og det endte med at fem stk. meldte seg på og ble med. Dere har fått mail om dette tidligere, men bakgrunnen var altså at SAIH skal sende to personer i en delegasjon til Vest-Sahara før sommeren. Der skal de snakke med studenter og informasjonen de får med seg hjem blir en del av materialet som kan brukes i kampanjen rundt årets politiske tema som er ”akademisk frihet”.

NESTE MØTE BLIR TIRSDAG 8. APRIL!

Nå går det fort frem til eksamensperioden og sommerferie, men det er faktisk en del ting vi bør og kan gjøre før den tid… Derfor har jeg laget en agenda til neste møte så vi kan diskutere hva dere har lyst til.

1) Foredrag/seminarer: Vi har denne uka bestemt oss for å gjennomføre et Cuba foredrag, men vi har også fått noen andre forslag som jeg lurer på om dere har lyst og tid til å jobbe med! Under er tre alternativer som dere kan tenke på til tirsdagen!

- Vi har fått en mail med forespørsel om vi kan ta imot besøk fra Mexico og arrangere foredrag om Chiapas på dagtid 24. april… Det er altså samme dag som vi skal ha Cuba seminar, derfor har jeg sendt henvendelsen videre til lokallaget på Blindern. Men hvis heller ikke de kan ta det, har dere lyst til å kjøre på med en full dag den 24. og gjøre begge deler?

- På seminaret i går snakket jeg med Kirsti Bergstie, leder i SU, som gjerne vil komme til oss og snakke om Israel/Palestina! Dette er veldig aktuelt og som hun var opptatt av kan det knyttes opp til kamp for utdanning… Har dere lyst å ha et foredrag med henne og rekker vi å få det til snart, eller vil vi be henne komme senere?

- Som jeg kommer tilbake til er det et poeng at vi bruker tiden frem mot sommeren på å inkludere nye aktivister og hjelper med å planlegge arbeidet med kampanjen til høsten. Derfor kunne også jeg fortalt mer om Zimbabwe, studentenes situasjon og partnerne SAIH jobber med der? Zimbabwe blir også en del av årets kampanje så det er et alternativ om dere vil lære mer om det.

2) Internskolering: Grunnen til at jeg skriver disse oppsummeringene er for at vi skal ha en lokallagshukommelse… Men nå som det nærmer seg slutten av et skoleår og lokallaget vil få en del utskiftning, er det viktig at vi gjør en ekstra innsats for å oppsummere erfaringene vi har gjort og viderefører det vi har lært til nye aktivister! Forhåpentlig får vi med noen flere på møtene fremover… jeg fortsetter å invitere de på maillista og vi kan legge ut flyere på filmvisningene!

Det vi kan snakke om på tirsdag er hva vi konkret skal gjøre for å overføre erfaringer… Jeg foreslår at de som har vært med i lokallaget til nå hjelper til med å vurdere hva vi har fått til som funker bra og hva som kan gjøres bedre eller annerledes. I tillegg kan vi bruke tid med nye aktivister på opplæring i å organisere lokallag, samt styre lokallagets økonomi og hjemmesider. Og det er sikkert greit om vi diskuterer litt ideer til oppstarten i høst og til kampanjeuka! Men spørsmålet er skal vi bruke møter til dette? Ellers skal vi gjøre en sosial kveld ut av det og ha ”lokallagsseminar” med tid til mat og greier?

Vi sees på tirsdag! Anette

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon