Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Oppdatering 28. februar 2008

DENNE UKA (25.02-02.03)- På lokallagsmøtet var disse tilstede: Eilif, Julie, Maria, Nina V, Lena og Anette. Vi la planer for å ta imot besøk fra Burma til foredrag neste uke (på vegne av fjorårets vinner av studentenes fredspris, se invitasjon i egen mail), og snakket om å ha nytt infomøte for førsteårsstudenter etter påske, onsdag 26.03. - Marie Therese og Helena hadde tirsdag eget planleggingsmøte for stand på Åpen dag, vaktliste er sendt til de det gjelder.- Onsdag viste Grace og Anette filmen "Blod Diamond" på Fyrhuset. - Eilif har laget og sendt ut invitasjoner til Burmaforedrag på mail/fronter/facebook.- Anette har laget plakater for foredraget om Burma og flyere til stand (om engasjement i lokallag og om infomøte). NESTE UKE (03.03-09.03)- Tirsdag kan vi godt droppe lokallagsmøte fordi det er så mye annet som skjer og fordi planene for nærmeste fremtid er mer eller mindre under kontroll :)- Onsdag kl. 16.00-18.00 viser Maria og Julie filmen "Black Gold" på Fyrhuset.- Onsdag kl. 18.00-19.30 får vi besøk fra Burma og foredrag om "Kampen for utdanning i Burma" i Athene 1 i P46. - Torsdag (06.03) er det "Åpen dag" på Høgskolen og SAIH har egen stand med flyere, bildevegg, snaks og kaffe =)- Fredag-Søndag skal Anette og Helena på SAIH's vårsamling, som er for hele landets lokallagsaktivister på Torpomoen.  UKE 11 (10.03-16.03)Hjemmeeksamen hele uka for flertallet i Lokallaget, derfor må vi ta en pause... PÅSKE (17.03-24.03) ETTER PÅSKE (25.03-30.03)- Tirsdag 25.03 Lokallagsmøte med forberedelse til informasjonsmøtet?- Onsdag 26.03: Informasjonsmøte kl. 12.15-13.15, rom P168 i P48. Hold av dagen så vi blir flere fra lokallaget til å fortelle om hvem vi er! Vi viser bilder og overtaler potensielle nye aktivister til å ta over etter sommeren =) - Onsdag kl. 16.00 viser Kristian film på Fyrhuset, "Kampen om Algerie"UKE 14 (31.03-06.04)- Tirsdag 01.04 Lokallagsmøte kl. 16.00 med planlegging for april.- Onsdag 02.04 vi setter i gang med ny runde Filmer Fyrhuset! Eilif finner fire nye filmer, ordner plakater og ny vaktliste. OPPFORDRINGER TIL ALLE!!!1) Spre facebookeventen for Burma foredraget til alle du kjenner i Oslo!2) Fortell venner på Høgskolen om besøket fra Burma neste uke! Minn dem også på at vi viser filmer hver ondsag på Fyhuset og at vi trenger flere aktivister (vis til artikkelen i nye Oslostudenten om at studenter på engasjere seg mer...)3) Les i lokallagshåndboka før stand! De første fem sidene gir en kort og grei innføring om SAIH som gjør det lettere å vite hva du skal fortelle folk på stand! Permen står i skapet vårt (merket SAIH) hos SP i P46, ring hvis du ikke finner frem...4) Registrer deg i lokallagsforumet på nett: www.saih.no/forum Som dere la merke til sist må vi nå gå inn på lokallagsforumet for å lese fredagsmail fra sentralt, men her finnes også mulighet for å chatte med andre i SAIH og lokallag så gå inn og registrer deg! Ring meg eller send mail hvis du ikke får det til, ingen unnskyldning...Vi sees og snakkes =)Anette

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon