Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Oppdatering 20. april 2008

Som jeg regner med alle fikk med seg var vi på SAIH kontoret tirsdag og viste film om USAs krig i Irak på Fyurhuset onsdag. Vi var seks stk. som dro på SAIH kontoret og fikk høre om SAIH i Zambia og Sør Afrika fra prosjektansvarlig Kjersti Augland, samt en del generell info fra leder Jonas og nestlederne Siri og Sigrun. Det var veldig hyggelig :) Filmvisningen var også velykket med bra opppmøte, godt jobba!Her er planen for uka:Tirsdag kl. 16.00: Lokallagsmøte på Fyrhuset!Vi trenger en siste samling før temakvelden vår for å få til en fantastisk avslutning på det aktive året vi legger bak oss! Ellers tar vi en felles oppsummering på hva som har funka bra/dårlig og kontakpersoner vi har brukt i år, så skal jeg notere. Foreslår (med tillatelse fra pengedama vår) at vi spiser pizza og koser oss litt, så vi møtes på Fyrhuset! Onsdag kl. 16.00: Filmvisning på Fyrhuset!WAR ON DEMOCRACY - Med gravende journalistikk tar John Pilger for seg USAs forsøk på å ”bringe demokrati” til Latin-Amerika, fra Guatemala i 1953 frem til Venezuela i dag. På sin kompromissløse måte ruller han opp historier om kupp og motkupp i en rekke land, og viser hvordan amerikanerne hele tiden har arbeidet for å implementere økonomiske modeller og maktstrukturer som passer amerikanske interesser - uansett pris og konsekvenser. Torsdag kl. 18.00: Temakveld om Cuba!Forhåpentligvis kommer mange HiO studenter til temakveld i rom S141 i P48! Videresend facebook invitasjonen til alle du kjenner, ta med venner og kom selv! (kan du ikke være med på alt som skjer denne uka, så prioriter dette...) Vi får som dere vet besøk av tre dyktige innledere og håper dette blir en lærerik og spennende kveld ;) Invitasjonen ligger på: /Artikler/5787.html Neste uke og fremoverVi har ikke lagt planer lenger enn til denne uka, men fordi heldigvis har fått tak i noen engasjerte årsstudenter som vil drive lokkallaget videre i høst må vi bruke noe tid fremover på å hjelpe dem i gang! Jeg håper flere av dere gamle vil hjelpe til med det tross eksamen og sommerferie... Vi skriver ned det viktigste av våre erfaringer på tirsdag, men vi bør diskutere ideer rundt kampanjen og lage en plan for oppstarten i høst. Jeg vet at ikke alle kan komme på møtet denne uka, derfor tar vi noen nye samlinger med alle nye etter de har levert oppgave =) Dessuten ble vi enige da vi var på SAIH kontoret om at de nye vil ha et nytt besøk og en enda mer grundig innføring i SAIH. Satser i første omgang på møte tirsdag 29. april kl.16.00! Så tar vi det derfra hvor mye mer tid vi trenger.  Sees! Anette ;)

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon