Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Oppdatering 11. januar 2008

Det som stod på agendaen denne uka var å komme i gang og spre informasjon om informasjonsmøte, mailliste og SAIH-tierne, som vi har fått til med plakater og frontermeldinger.

Vi har sendt ut info til maillista vår, til de som har meldt interesse for å bli med i lokallaget og felles infomelding til alle studenter på HiO. I tillegg har vi tatt kontakt med journalistikk og internasjonale studenter. Maillista er nå oppdatert med 52 navn.

Ellers har vi reservert auditorium 2 i P46 til informasjonsmøtet tirsdag 15. januar kl. 16.00, og fått nestleder Siri Luthen til å komme å fortelle om SAIH. Hun kommer til å si litt generelt om organisasjonen, så bør vi fylle inn med litt info om hva vi gjør i lokallaget. Jeg har funnet fram bilder fra høsten (solid, høstsamling og stand) som vi kanskje kan vise på infomøtet. Ellers blir det vår nye PR-ansvarliges første oppdrag å legge dem på nett.

Info-dokumentene våre (som ligger på nett under mappa informasjon), der det står om hvordan vi får til arrangement og PR på HiO. Og det er foreslått noen punkter vi kan legge til i handlingsplanen vår. Vi har fått tilsendt ny Lokallagshåndbok som også kan kopieres opp, den bør i alle fall dere som skal ha verv titte gjennom for det står mye nyttig her!

Foreløpig har vi blitt enige om følgende ansvarsfordeling for dette semesteret: Leder: Anette. Nestledere: Julie, Eilif, Nina (deler ansvarsområder når vi har bestemt aktiviteter for våren, vil evt. dele lokallaget i grupper så de leder hver sin). Økonomiansvarlig: Marie Therese. PR-ansvarlig: Maria. Filmansvar: Kristian.

Vi skal ha første vanlige lokallagsmøte tirsdagen etter, 22. januar kl.16.00, i studentparlamentets møterom i P46. Da kan vi planlegge aktiviteter for våren så tenk ut ideer! Ellers må vi bruke litt tid på å lage konkret ansvarsdeling, slik at alle får en rolle den nye ledergruppa vi nå prøver å få til.

Merk dere at vårsamlingen blir på Torpomoen 7. til 9. mars. Eller sitter Anette i landsrådet i år, som skal samles 16. og 17. februar. Uka før kommer sakspapirer og vi kan ta en diskusjon på det.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon