Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Oppdatering 10. april 2008

På tirsdagen tok vi en oppsummering på hvordan vi ligger an i forhold til Cuba-foredraget 23. april. Eilif har blitt enig med innlederne om hva de skal si og han skriver en invitasjon som sendes ut til; studenter på HiO og Blindern, SAIH sentralt og andre lokallag, Oslostudenten, Oslopuls og Latin Amerika gruppen. Gi beskjed om du kommer på andre org. vi kan invitere og spre Facebook-eventen vi lager til alle du kjenner! Ellers skal Anette lage plakater som vi får trykket og hengt opp i starten av neste uke, og Julie og Marie Therese kjøper inn til enkel servering og gaver til innlederne. Alle bør dessuten forberede seg på å stille spørsmål! Så er dette i boks :) Vi snakket også om hvordan vi skal overføre erfaringer fra lokallaget til de som har lyst til å fortsette til høsten. Det ble en diskusjon på ting vi har gjort hittil og ideer for hva som kan gjøres for at lokallaget skal bli enda bedre til høsten :) Jeg skal ikke referere alt vi snakket om siden det ble en uformell idemyldring... Men vi kommer til å skrive ned erfaringer og diskutere nærmere forslag til aktiviteter for høsten på siste møte før sommeren! Da bør vi også velge noen til å ta over verv og lage et skikkelig møtereferat - som bevis til banken på at en ny økonomiansvarlig er valgt og for å ha en plan å starte med i høst. Neste uke ble vi enige om at vi, i stede for å ha vanlig lokallagsmøte, skal ta en tur til SAIH kontoret sammen for å møte de som jobber der og få mer generel info om SAIH. Jeg har snakket med nestleder Sigrun Espe som vil ta oss i mot :) Hun kan fortelle litt om bistandsarbeidet SAIH driver med, årets politiske kampanjetema og studentseminaret som vil bli arrangert i forbindelse med høstseminar 12-14. september på HiO (med besøk fra alle SAIHs partnerorganisasjoner). I tillegg skal hun forhøre seg om noen av de prosjektansvarlige har tid til å fortelle litt om landet de jobber med! Gi meg tilbakemelding hvis du har ønsker om å høre om andre ting så kan jeg be Sigrun om det på forhånd.  Altså neste tirsdag, 15. april, kl. 16.00- ca. 17.30 møter vi Sigrun på kontoret i Storgata 11. Vi kan møtes i P46 kl. 15.30 og gå ned sammen eller si fra hvis du vil møte oss der! Neste ukes filmvisning blir: Onsdag 16. april, Julie og Eilif viser WHY WE FIGHT (se:/Artikler/5713.html)Vi sees! Anette

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon