Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Oppdatering 04. september 2007

Vi tar et nytt lokallagsmøte neste tirsdag (11.09) til samme tid og på samme sted som sist. Altså kl. 16.00 i P46, studentparlamentets møterom. Da kan vi prøve å lage en kalender for flere arrangementer vi kan dra i gang utover høsten! I tillegg bør vi fordele ansvarsoppgaver slik at vi kan bidra litt alle sammen og sørge for at ting blir gjennomført.

Siden sist har…

- Nina funnet oversikt over FN-dager som kan markeres. Se vedlegg og tenk på ideer til hvordan vi kan markere dem!

- Lars og Eilif jobber med å finne personer som kan hjelpe oss med å lage debatt, men på neste møte kan dere alle foreslå tema og deltakere!

- Jeg har sjekket mulighetene for å få kurs i debattstyring... Det finnes ikke noe organisert opplegg, men vi ble invitert til å besøke SAIH sentralt på deres kontor slik at nestlederne kan dele sine erfaringer. Hvis det er interesse for dette kan vi finne en dato når vi samles.

Ellers minner jeg om oppfordringen vi har fått om å sette fokus på Zimbabwe! Vedlagt finner dere en støtteerklæring SAIH nettopp har laget for studenter i Zimbabwe, som vi eks. kan bruke til underskriftskampanje (har også lagt ved faktaarket og aktivitetsforslagene på nytt for de som mangler det). Tenk gjerne ut noen ideer til hva vi kan gjøre på HiO for å få ut info om situasjonen i Zimbabwe til vi møtes på tirsdag.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon