Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

One in Nine Campaign

(image) Kampanjen startet i 2005 som en solidaritetsaksjon for ”Khwezi”, kvinnen som stilte Jacob Zuma for retten for voldtekt, og for å jobbe for hennes rettigheter. Siden den gang har kampanjen støttet flere kvinner som har blitt utsatt for voldtekt, både med juridisk og psykososial bistand og støtte. Navnet kommer fra en undersøkelse som viser at kun en av ni voldtekter i Sør-Afrika blir rapportert til politiet. Kampanjen jobber både for de som anmelder og de som ikke gjør det. Den jobber for å stille myndighetene til ansvar for å implementere den lovgivningen som sikrer kvinners rettigheter og for at voldtektssaker blir tatt på alvor hos politi, helsemyndigheter og i rettsapparatet. Dette gjøres gjennom at kvinner selv, både i organisasjoner og lokalsamfunn, får kunnskap om sine rettigheter, om lovverket og myndighetenes ansvarsområder samt opplæring i ulike formidlingsmetoder.

SAIH har samarbeidet med 1in9 Campaign siden 2009 og støtter ledertrening for unge kvinnelig aktivister, mobilisering av og diskusjonsgrupper i lokalsamfunn, planlegging og gjennomføring av kampanjer i ulike fylker. Kampanjen samarbeider også med CDP, en annen av SAIH sine partnere, der aktivistene får opplæring i plakat og t-skjortetrykk.

1in9 Campaign er del av programmet ”Utdanning for å styrke unge kvinners politiske og sosiale deltagelse i Sør-Afrika”.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon