Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

NY KAMPANJE: CAN YOU HEAR ME NOW?

I en rekke land ser vi at myndigheter på ulikt vis forsøker å stilne studentaktivister som jobber for en forandring. Overvåkning, trusler, vold og vilkårlige arrestasjoner har blant vanlig kost for studentaktivister i land som Zimbabwe, Colombia, Myanmar, Hviterussland, Tyrkia og Hong Kong.

Dette skjedde også før koronapandemien, men siste året har situasjonen blitt mye verre. Free to Think-rapporten som Scholars at Risk gir ut årlig rapporterer noe på angrep på studenters ytringsrett. Den siste rapporten dokumenterte 118 tilfeller av angrep relatert til studenter.

Fordi koronaepidemien tar så mye oppmerksomhet, går mange av disse hendelsene under radaren. Vi ser også at autoritære ledere i stadig flere land, forsøker å stemple studentaktivister som bråkmakere, kriminelle eller terrorister for å skape et bilde av dem som farlige og frata dem legitimiteten som menneskerettighetsforsvarere. Vi trenger derfor at du bidrar til å «unmute» studentaktivistene, sånn at verdens ledere får høre den ekte historien.

STUDENTAKTIVISTER MÅ ANERKJENNES SOM MENNESKERETTIGHETSFORSVARERE

Studentaktivister over hele verden kjemper for ytringsfrihet, forsamlingsfrihet og demokrati i land hvor ingen andre tør å ta til gatene.

- Studentaktivister tar en stor personlig risiko i kampen for et bedre samfunn, og de fortjener bedre beskyttelse sier Sunniva Folgen Høiskar, leder i SAIH.

- Stater har en forpliktelse gjennom FNs erklæring for menneskerettighetsforsvarere til å beskytte aktivismen deres, men i stedet ser vi at en rekka land ikke oppfyller disse forpliktelsene, og ofte er det også statene selv om undertrykker og utsetter studentaktivister for vold, trusler og vilkårlige arrestasjoner, sier Høiskar.

Les mer: Can you hear me now

NY RAPPORT: STUDENTS BY DAY, REBELS BY NIGHT?

Tirsdag 16. mars lanseres rapporten “Students by day, rebels by night”, skrevet av Chris Millora og Renee Karanungan på oppdrag for SAIH. Tittelen viser til et sitat fra filippinske studentaktivister som forteller om hvordan myndighetene i landet forsøker å fremstille studentene som fiender og dermed frata legitimiteten til aktivistene. Rapporten vil bli lansert digitalt og med en påfølgende panelsamtale.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon