Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Nok en ny utdanningsminister

Det er store utfordringer knyttet til jobben Cajías har påtatt seg. Spesielt er det knyttet mye spenning til hvordan forholdet mellom henne og lærernes fagforeninger blir. Den tette kontakten mellom forgjengeren Cáceres og lærerforbundene er noe av grunnen til konflikten mellom ham og president Evo Morales, blant annet fordi Cáceres nektet å følge presidentens påbud om å trekke lærerne i lønn etter en streik. Cáceres uttalte som minister at presidenten vurderer å gjøre læreryrket om til et såkalt fritt yrke, som innebærer at det blir åpent for andre yrkesgrupper å arbeide som lærere. Dette benektes av Evo Morales selv. Ifølge presidenten er det frustrerte foreldre som har kommet med forslaget om å gjøre læreryrket til et åpent yrke fordi de er lei av lærernes konstante streiker. Relasjonen med lærernes fagforeninger blir avgjørende for hvorvidt den nye ministeren får den nye utdanningsloven i havn, en lov som er en viktig del av Evo Morales’ regjeringsprosjekt.- Lærerne er sjelen i utdanningssystemet. Dersom lærerne har en visjon for hele nasjonen, og ikke bare sin egen yrkesgruppe, er jeg sikker på at de vil spille en avgjørende rolle i den endringsprosessen som pågår nå, uttalte Cajías i et intervju med den bolivianske avisen La Prensa samme dag som hun ble utnevnt til hittil siste utdanningsminister i Bolivia.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon