Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Naturkatastrofe rammer tusener

Stormen Felix raste 4. september over den nordlige Atlanterhavsregionen. President Ortega erklærer katastrofeområde, og hjelpen kommer sent.

Etter stormen Felix sine herjinger i området siden 4. september har minst 21 personer mistet livet og mellom 50 og 100 personer er forsvunnet i den nordlige Atlanterhavsregionen (RAAN) i Nicaragua. President Daniel Ortega rapporterer at 50 000 personer er berørt av katastrofen. Det meste av infrastruktur i området er totalskadet og utallige lokalsamfunn er uten vann og mat. Flere urfolksgrupper er spesielt utsatt ettersom det oftest er urfolk som bor i lokalsamfunn med vanskeligst tilgjengelighet. Blant de døde er ei fire år gammel jente og flere unge kvinner.

Både nasjonale myndigheter og FNs matvareprogram bidrar med mat og vann til flere tusen personer. SAIHs partner AMC (Acción Medica Christiana) rapporterer imidlertid at få forsyninger foreløpig har nådd frem til mange av lokalsamfunnene langs Rio Coco-elven. Dette gjelder også for andre berørte områder organisasjonen arbeider i.

SAIHs samarbeidspartner, det flerkulturelle universitetet URACCAN, rapporterer om at campus i RAAN, utenfor hovedbyen Bilwi, har mistet 80% av sin infrastruktur. Interne flyktninger bor nå i universitetets gjenstående bygninger. SAIH har tett dialog med partnerne i RAAN om situasjonen som preger hele landet. Fremdeles er det totale omfanget av skadene uklart, men at denne tragedien vil prege Nicaraguas fattigste område i mange år fremover er det liten tvil om.

For mer informasjon og bilder fra katastrofen, se: http://www.laprensa.com.ni/archivo/especiales/galerias/interno/index.php?id=281

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon