Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Møtte ministeren

[@portabletext/react] Unknown block type "block", specify a component for it in the `components.types` prop

Johanne Vaagland fra Halsa møtte utviklingsminister Heikki Holmås da Fredskorpsets Youth Camp ble åpnet på Sørmarka onsdag.

175 unge mennesker fra 25 land skal kurses før de reiser ut i verden for å gjøre en innsats. I løpet av tre dager vil unge mennesker gjennom foredrag, workshops og diskusjoner jobbe med spørsmål knyttet til internasjonale forhold, utviklingshjelp, menneskerettigheter, miljø & klima, ungt lederskap og interkulturell kommunikasjon.

Onsdagens arrangement ble åpnet ved at utviklingsminister Heikki Holmås møtte to av fredskorpserne i forkant av den offisielle åpningen. Annele Gaup er reindriftsame fra Kautokeino, og skal til Guatemala på utveksling for Vennskap Nord-sør. Den andre er Johanne Vaagland fra Halsa kommune som er student og skal utveksles til Boliva og Nicaragua gjennom SAIH. Begge disse fredskorpserne skal jobbe i programmer som omhandler urfolks rettigheter.

For Fredskorpset er Youth Camp en møteplass for å lære, forstå, og være sammen med mennesker med veldig ulik bakgrunn, kultur, og fra verdens rikeste og fattigste land.

Alle deltakerne på campen skal utveksles til et annet land i perioder opp til ett år. Halvparten er norske og skal bo og jobbe i et utviklingsland. Den andre halvparten er fra utviklingsland, og skal gjøre det samme rundt om i Norge.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon