Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Møtereferat 13. mai 2008

TILSTEDE: Marie-Therese E. Jacqueline Desroches, Nina Narayanan Narasimhan, Nikos Tavridis Hansen, Lars Amdahl, Anneli Rønes, Per Erik Gilsvik, Andreas Lislerud Smebye, Mikael Patrik Ingemar Lindell og Anette Remme.

SAKER

1) Oppsummering av erfaringer fra studieår 2007/08

Vi har diskutert og notert en del av erfaringene vi har opparbeidet oss gjennomåret, og tatt en oppsummering for alle nye medlemmer som vil være aktive i høst. Hvilke aktiviteter som har blitt vellykket gjennomført, hva som er populært blant studenter, nyttige kontaktpersoner vi har opparbeidet oss og tips for høsten ble tatt opp. I tillegg har vi diskutert hvordan ting kan gjøres bedre, samt nye alternativ for aktiviteter og kontaktpersoner. Egen oversikt med forslagene til høstsemesteret er vedlagt.

2) Planer for SAIH-Bislet 2008/09

Seks nye medlemmer vil drive lokallaget videre på Bislet til høsten. De vil satse på verving av flere ved semesterstart og planlegge nærmere aktivitetene som skal skje utover året. I første omgang har vi valgt nye ansvarspersoner på grunn av den store utskiftningen som blir i lokallaget. I tillegg ble vi enige om å opprette en egen e-mail for lokallaget som kan brukes videre ved senere utskiftninger, den heter saih.bislet@gmail.com Det skal trykkes nye flyere til semesterstart med informasjon om SAIH-Bislet og om et informasjonsmøte som vil bli holdt for alle studenter på Høgskolen i Oslo (for å informere om organisasjonen og om SAIH-tierne). Ellers skal mange i lokallaget være faddere for nye studenter og slik få spredd informasjon. Det vil til høsten bli fokus på årets politiske kampanje (”kampen for akademisk frihet”) og planlegging av en konferanse i samarbeid med arbeidsutvalget sentralt, som skal arrangeres på HiO 13.-14. september. Lokallaget vil samtidig fortsette med regelmessige filmvisninger, samt delta på vårsamling, årsmøtet og høstsamling med hele organisasjonen. I samarbeid med andre lokallag har det blitt bestilt SAIH-drops som kommer i sommer (Mikael tar ansvar for å ta dem imot) og blir en ny effekt til å bruke på stand til høsten.Neste torsdag 22. mai møter nåværende leder og økonomiansvarlig de som er valgt til nye verv for opplæring. Første ordinære møte etter sommerferien blir fredag 15. august.

3) Valg av nye verv

Slik blir ansvarsfordelingen for lokallaget SAIH-Bislet 2008/09:

Leder: Nikos Tavridis Hansen

Økonomiansvarlig: Lars Amdahl

Webansvarlig: Anneli Rønes

Filmansvarlig: Per Erik Gilsvik

Øvrige medlemmer: Andreas Lislerud Smebye og Mikael Patrik Ingemar Lindell

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon