Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Møtereferat 05. februar 2008

Tilstede: Maria, Julie, Helena, Nina N, Elizabeth og Anette

FILM
Vi snakket litt om filmvisningene på Fyrhuset som vi nå har kommet i gang med, hver onsdag kl. 16-18.00. Hittil har det vært Kristian med hjelp fra meg (Anette) som har jobbet med dette, men vi er enige om å rullere litt fremover. Fint om du kommer på filmvisning når det passer for å se hvordan vi låner/setter opp/rigger ned utstyret (men og for å støtte opp om vårt eget opplegg...) Når flere har fått med seg hvordan utstyret ordnes kan vi lage en plan for å bytte på hvem som er tilstede på onsdagene.

Foreløpig har vi hatt program for fire filmer, og den siste av de blir vist neste onsdag (smaken av hund). Derfor foreslo vi på møtet fire nye filmer: Blood Diamond, Darwins Nightmare, Kampen om Algerie og Black gold. Maria og jeg skal finne litt info om filmene og kontakte OAS for å få laget nye plakater. Til denne runden vil vi forsøke med en plakat for hver film (i stede for alle fire på en) og lage flyere som kan ligge på bordene på Fyhuset. Kom gjerne med flere forslag for hvordan vi skal spre info om filmvisningene! - nå vet vi at samarbeidet med Fyrhuset fungerer, vi må bare fortsette å jobbe med å trekke studenter..

STAND

6. mars er det Åpen dag Høgskolen og da får lokallaget ha stand! Maria vil fremkalle bilder fra de siste lokallags-aktivitetene våre (SOLiD, høstsamling, stand, Wamwere foredrag), som vi kan henge opp sammen med plakater på vegg bak standen. Helena tar ansvar for å fordele oppgaver (innkjøp av evt. mat eller andre ting vi kan dele ut) og lage liste for hvem/hvor lenge folk skal stå på standen. Hold av dagen og meld fra om at du er med!

UTSTILLING
Julie vil kontakte biblioteket for å gjøre avtale med dem om en eventuell bok-utstilling. Da vil vi vise frem bøker skrevet av afrikanske forfattere, for å sette fokus på at det finnes bøker med perspektiv fra sør (og ikke bare om Afrika sett fra nord..) Vi vil også sette opp den flyttbare veggen vår med SAIH plakater, og info om den SAIH kampanjen Afrika nå: en sak har flere sider. Først må vi avklare om vi kan ha utstilling, men får vi lov trenger vi flere hoder til å gå sammen for å finne bøker, si fra om du vil være med på det!

INFO OM OSS
Vi snakket om at vi bør få opp SAIH info på tv-skjermene som er rundt omkring på campus - Julie skal sjekke mulighetene for det. I tillegg vil vi få avtale med kantina om å spre info om Filmvisninger der (plakater ved meny-tavla og flyere på bordene) og be Fyrhuset skrive det opp på tavla de har utenfor. Kom med flere ideer om hvordan vi kan gjøre oss synlige på campus!

DEBATT
Vi er enige om at vi bør arrangere en debatt etter påske. Noen temaforslag ble diskutert i går, men vi vil fortsette å tenke på saken og prøve å komme på personer vi kan invitere. Foreløpig har vi satt frist for oss selv på å ha et tema klart neste fredag (15.02), så bør vi starte jobben med å skaffe innledere ganske snart. Vi trenger en ansvarsperson for arrangering, tenk på om du vil være det til neste møte!

LANDSRÅD
Årets første SAIH Landsråd er neste helg, 16.-17. februar, og der sitter jeg (Anette) som representant for Bislet. Derfor kan jeg så fort de kommer sende dere sakspapirene så dere kan gi beskjed om dere har meninger jeg skal bringe videre. Er det saker som angår lokallaget/virker interessante kan vi ta en diskusjon på dem neste møte.

NESTE MØTE!
Vi møtes neste uke onsdagen (13.02) kl. 14.30. Da kan vi fortsette idemyldningen om debatt, evt. se på landsrådssaker, og spise pizza før filmvisningen starter 16.00! - gi beskjed om du ikke kan!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon