Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Møte om kampanjeuka 23. september kl. 18

SAIH har hvert år en politisk kampanje, og årets kampanje handler om Afrikas siste koloni, Vest-Sahara. Den 5.-9. oktober er det kampanjeuke, og da skal vi på høgskolen bleste temaet og spre så mye informasjon vi bare klarer! I kampanjeuka skal vi blant annet:

Ha kampanjekickoff med forelesning og introduksjon til Vest-Sahara på høgskolenHa stunts i forelesninger og stand på høgskoleplassenVise film på Cinema Neuf i samarbeid med SAIH på BlindernHa frokostdebatt om Vest-Sahara, sannsynligvis på BlindernFå kantina til å servere mat inspirert fra Vest-SaharaArrangere konkurranse hvor vinnerene får billetter til Film fra Sør festivalen.. og sikkert mye mer!

Har du lyst til å være med å planlegge og gjennomføre uka? Vi trenger folk til det meste, alt fra å henge opp plakater, skrive mail, være med på stunts og til å få tak i debattdeltakere. Eller vil du bare vite mer om hva vi skal finne på denne uka? Kom på møte onsdag 23. september kl. 18 i Pilestredet 48. Vi skal være i 4. etasje på rom P469.

Velkommen!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon