Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Møt vår nye ledertrio!

Sunniva Folgen Høiskar, leder

Bachelor i Internasjonale studier ved UiO, langvarig bakgrunn som aktivist i SAIH, Operasjon Dagsverk og AUF. Er fra Oslo, liker å lese bøker, reise, planter i vinduskarmen og fiske på havet. Har spilt i korps.

-Hva er din motivasjon for å gå inn i ledelsen i SAIH?

-SAIH er en utrolig inspirerende og fantastisk organisasjon som jeg har lyst til å utvikle videre. Vi er i en spennende tid med nye satsninger som Student Activist Academy og politisk påvirkning på internasjonalt nivå, og jeg er spent på hvor dette året tar SAIH. Jeg gleder meg utrolig til å bli bedre kjent med og videreutvikle gode samarbeid med partnerorganisasjonene våre og medlemsorganisasjonene her i Norge, og ikke minst se hva slags fantastiske ideer SAIHs lokallag kommer opp med i neste periode. Det har vært utrolig motiverende å jobbe i SAIH det siste året, og jeg er så lykkelig over å få fortsette, og ikke minst med så fine nye nestledere!

-Hva brenner du mest for av SAIHs saker?

-Den internasjonale solidariteten med studenter og akademikere der ute som opplever kriminalisering av aktivisme, brudd på akademisk frihet, diskriminering og angrep. Også Paulo Freires utdanning for frigjøring da, tanken på at alt er mulig med utdanning, kunnskap og aktivisme!

-Hva ser du mest frem til i året som kommer?

-For å være litt kjedelig – å jobbe med strategiske veivalg og de lange linjene for SAIHs fremtid, det er ganske kult å skulle bli styreleder. Men også selvfølgelig å utvikle nye kampanjer på Radi-Aid og diskriminering av LHBT-personer i utdanning, se hvor avkoloniseringsarbeidet tar veien og ikke minst delta på UNESCOs generalkonferanse. Det blir et fantastisk år!

-Hvis du skulle oppnådd ett konkret mål i den neste perioden, hva skulle det vært?

-SAIHs politiske arbeid tar lang tid, så personlig håper jeg aller mest å se penger i statsbudsjettet til «Lånekassen for utvikling». Så har jeg ett annet konkret mål som akademia kan glede seg til, men som enn så lenge får bli en overraskelse!

Marte Mørk, nestleder

Har en bachelor i statsvitenskap fra NTNU, gått et år på master i international development på NMBU. Tidligere aktivist til Colombia med Latin-Amerikagruppene og vært aktiv i SAIH i flere år. Er fra Tynset og har spilt i korps.

-Hva er din motivasjon for å gå inn i ledelsen i SAIH?

- SAIH er en bra og annerledes organisasjon fordi vi fokuserer på solidaritet, og det å støtte opp om studenter og akademikere som kjemper daglige kamper rundt akademisk frihet, student til student, er så utrolig viktig. Jeg føler meg klar for å jobbe med dette på heltid!

-Hva ser du mest frem til i året som kommer?

-Til å få kickavsluttet Radi-Aid på best mulige måte (med et brak).

-Hvis du skulle oppnådd ett konkret mål i den neste perioden, hva skulle det vært?

-Ett konkret mål vil være å få med enda flere akademikere med på laget!

Rebekka Ringholm, nestleder

Bachelor i statsvitenskap fra NTNU, ble aktiv i lokallaget i SAIH Trondheim, har sittet i landsrådet og i utvalg for politisk kampanje. Har gått på Sund folkehøgskole og spilt i korps.

-Hva er din motivasjon for å gå inn i ledelsen i SAIH?

Jeg gleder meg til å lære av og jobbe sammen med partnerorganisasjoner, aktivister og hele bredden av medlemsmassen vår for internasjonal solidaritet og lik tilgang til høyere utdanning for alle.

-Hva brenner du mest for av SAIHs saker?

Dette er et vanskelig spørsmål å svare på, fordi det er nettopp den helhetlige tilnærmingen SAIH har til utdanning som jeg syns er det viktigste, selv om det ikke er en enkeltsak. Hvis jeg allikevel skal velge én sak syns jeg at arbeidet med Student Activist Academy er særlig engasjerende. Igjen og igjen ser man at studenter er avgjørende endringsaktører, og det å støtte opp om deres ikke-voldelige aktivisme er et viktig ledd i å skape mer rettferdige og demokratiske samfunn.

-Hva ser du mest frem til i året som kommer?

Jeg gleder meg særlig til å ta fatt på arbeidet med vår kommende politiske kampanje, som skal handle om hvordan vi kan bruke utdanning som et verktøy i kampen mot diskriminering av LHBT+-personer. Dette er et tema hvor flere av våre partnere driver et inspirerende og viktig arbeid, hvor vi har mye å lære.

-Hvis du skulle oppnådd ett konkret mål i den neste perioden, hva skulle det vært?

Et mål for denne perioden er at enda flere studenter i Norge kjenner til og engasjerer seg for SAIHs solidaritetsarbeid.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon