Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Møt SAIHs nye tillitsvalgte

Årsmøtet 2019 har valgt Sunniva Folgen Høiskar som ny leder av SAIH.

– Det er med stor ydmykhet jeg takker for tilliten til å lede verdens beste organisasjon. Det vi gjør i SAIH er enormt meningsfylt, og jeg gleder meg til å ta fatt på viktig strategisk arbeid med å lede SAIH videre mot nye høyder i en spennende tid hvor internasjonal solidaritet og akademisk frihet er viktigere enn på lenge. Vervet innebærer et enormt ansvar og er et stort privilegium, som jeg går inn i med masse forventninger og entusiasme, sier Høiskar.

Høiskar har hatt ulike verv i SAIH siden 2015 og har det siste året vært en av to nestledere i organisasjonen.

Hennes to nyvalgte nestledere er Rebekka Ringholm og Marte Mørk, som har vært aktive i SAIH siden henholdsvis 2016 og 2015.

– I året som kommer ser jeg særlig frem til at vi skal utarbeide en politisk kampanje om rollen utdanning og akademia bør spille som motpol til diskriminering av LHBT+-personer, et problem som dessverre er like aktuelt i dag som i tidligere år. Dette er også noe som står sentralt hos flere av våre partnerorganisasjoner, og jeg ønsker at flere skal få kjennskap til deres arbeid, sier Rebekka Ringholm.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet, og er spesielt opptatt av at Radi-Aid skal få en god utfasing etter mange år med suksessfylt kampanje. Det blir et spennende år, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med alle deler av organisasjonen. Jeg ønsker også at alle medlemmer skal føle seg verdsatt, det er så utrolig viktig at vi står sammen i arbeidet for akademisk frihet og retten til høyere utdanning, sier Marte Mørk.

Det nye arbeidsutvalget inntar sine verv 1. juli.

SAIHs styre 2019-2020:Sunniva Folgen HøiskarRebekka RingholmMarte MørkBeathe Øgård (fri plass)Marianne Jahre (fri plass)Susan Johnsen (fri plass)Inga Marie Nymo Riseth (fri plass)Håkon Fottland (akademikermedlem)Torgeir Lebesbye (vara for akademikermedlem)Hanna Flood (vara for fri plass)Representant for Norsk Studentorganisasjon og vara for denne (velges av NSO)Katrine Ringhus (ansattrepresentant)Kjersti Jahnsen Mowe (vara for ansattrepresentant)

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon