Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Monsieur le président de l'université de Dschang

Norsk versjon av brevet følger lenger nede. Brevet har også blitt referert til i Universitas.

Oslo, Norvège, Novembre 11, 2002

Monsieur le président de l'université de Dschang

Monsieur, c'était avec grande déception, que nous avons reçu la nouvelle que Monsieur Tedajio Tsape Louis Stephane, étudiant de géologie à l'université de Dschang, a été suspendu le 20 septembre cette année.

Nous ne comprenons pas comment une telle décision a été prise sans lui donner aucune explication.

Nous sommes bien informé des règles universitaires camerounais, et nous sommes aussi au courant qu'une telle decision ne peut être prise, en aucun cas, sans être passée à un conseil de discipline. Nous sommes informés qu'un tel procès n'a jamais eu lieu.

En visitant nos organisations en Norvège, Monsieur Tedajio, commissaire consultatif de l'Union Nationale des Elèves et des Etudiants Camerounais (UNEEC), a montré un profond engagement pour les droits des étudiants et pour le foncionnement de la democratie des étudiants aux universités en Norvège. Nous sommes certains que Tedajio est d'une grande qualité pour l'UNEEC, et la démocratie des étudiants au Cameroun.

N'ayant toujours pas fini ses études, il est évidemment très important pour lui de pouvoir rentrer à l'université. S'il n'existe pas de motifs pour sa suspension, nous vous prions, Monsieur, de revenir sur la décision inexplicable faite le 20 septembre de cette année.

Sincèrement,

Président de l'Union des Etudiants Norvégiens (NSU)Kamil Azhar

Président de la Fédération Nationale des Etudiants (StL)Johannes Fjose Berg

Copies de cette lettre ont été envoyées:-à l'ambassadeur de Norvège au Cameroun-aux consuls de Norvège au Cameroun -au ministère de l'enseignement supérieur de Cameroun-au ministère de l'éducation nationale de Cameroun-à Tedajio Tsape Louis Stephane -au Président de l'UNEEC, Tchebonsou Ngamkam Paul Igor

Rektor ved universitetet i Dschang

Det var med stor skuffelse at vi mottok nyheten om at Tedajio Tsape Louis Stephane, geologistudent ved universitetet i Dschang, ble utvist 20 september i år.

Vi forstår ikke hvordan en slik avgjørelse kan ha blitt fattet uten å gi ham en eneste begrunnelse.

Vi er godt kjent med de kamerunske universitetsreglene, og vi er klar over at en slik avgjørelse ikke kan bli tatt, under noen omstendighet, uten å gå igjennom et disiplinsråd. Vi er blitt informert om at en slik prosess aldri har blitt ført.

Da han besøkte våre organisasjoner i Norge, viste Tedajio, rådgiver for UNEEC (Kameruns Nasjonale Student- og Elevunion) et dypt engasjement for studentrettigheter og interesse for hvordan studentdemokratiet fungerer ved norske universiteter. Vi er sikre på at Tedajio vil utgjøre en stor ressurs for UNEEC og for studentdemokratiet i Kamerun.

Da han ennå ikke har gjort ferdig sine studier, er det opplagt veldig viktig for ham å få vende tilbake til universitetet. Hvis det ikke finnes noen begrunnelse for hans utvisning, ber vi Dem om å annullere Deres uforklarlige avgjørelse fra den 20 september i år.

Med vennlig hilsen

Leder i Norsk Studentunion (NSU)Kamil Azhar

Leder i Studentenes Landsforbund (StL)Johannes Fjose Berg

Kopier av dette brevet har blitt sendt til:-den norske ambassadøren til Kamerun-de norske konsulene til Kamerun-departemenetet for høyere utdanning i Kamerun-utdanningsdepartementet i Kamerun-Tedajio Tsape Louis Stephane -Leder i UNEEC, Tchebonsou Ngamkam Paul Igor

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon