Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Lokallagsmøte 19.05.09

Tilstede: Lars Amdahl, Kristine Mo Karlsen, Rezowan Hossain, Anja Bakken Riise, Kristine Haukedal, Anne Kristine Thomassen, Rine Holmsen, Anette Remme og Tonje Lilaas Larsen.

SAIH Bislet planla tidligere i vår et ”takk for tierne”-arrangement i samarbeid med Samfunnet, med fotoutstilling og konsert, samt informasjon om SAIH fra leder Sigrun Espe. Dette ble dessverre ikke gjennomført, men vi ønsker å jobbe videre med det, slik at vi kan få til et slikt arrangement rundt semesterstart. Et slikt arrangement vil ha en stor målgruppe, og vi håper at informasjon om SAIH vil nå ut til mange. Finansiering av arrangementet ble diskutert med velferdsansvarlig i studentparlamentet.

Alle i lokallaget skal være faddere neste semester, og vi vil derfor forsøke å rekruttere nye medlemmer til SAIH gjennom fadderordningen.

Utover høstsemesteret kommer vi til å fortsette med filmvisning jevnlig, og på møtet diskuterte vi hvordan vi skal klare å trekke flere folk til disse samlingene. Andre aktiviteter vil være kampanjeuke for å promotere årets politiske kampanje, høstsamling, og årsmøte. Vi vil også se på mulighetene for å arrangere en ny debatt, etter inspirasjon fra to vellykkede debatter dette studieåret. I tillegg til dette diskuterte vi mulige samarbeidspartnere, som Blindern og den nyoppstartede studentorganisasjonen SAK.

Videre diskuterte vi hvordan vi skal klare å gjøre lokallaget mer synlig. Plakater på skolen og bedre oppdaterte hjemmesider vil være et godt utgangspunkt for dette.

Til slutt ble nåværende nestleder Kristine Mo Karlsen ble valgt til leder fra høsten av.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon