Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Lokallagsmøte 06.11.08

Til stede: Tarald, Maria, Kristian, Stian, Mette, Una, Marianne, Sophie, Silje, Andreas, Anne Cecilie, Birgitte og Erik

Den internasjonale HIV/Aids-dagen 1. desmeber - Vi bestemte oss for å kun organisere stand på SV. For de som vil gå i fakkeltog kan man gjøre det selv, evt. kontakte sentralt og å høre hva de skal! Andreas tok på seg ansvaret med å få tillatelse til å ha stand fra 10.00 til 14.00. Et spørsmål til Tone (eller hvis noen andre vet), hvordan kom samarbeidet med Røde Kors/Folkehjelpen i gang i fjor? Og hvor fikk dere disse info-bladene som ble gitt ut med kondomene?Til å stå på stand har vi for øyeblikket: Kristian, Andreas (hvis han er i byen), Anne Cecilie og Sophie (begge etter eksamen). Hvis noen kan fra 10 til litt etter tolv er det fantastisk, husk å svar på mail!De som skal lage godteposene med kondomer, info og digg er for øyeblikket: Tarald, Birgitte, Andreas (igjen hvis han er i byen), Stian og Sophie (hvis hun er i rute til eksamen. Bli gjerne med flere så går det fortere! Vi møtes kl 14.00 på Villa Eika, søndag 30. november.Gensere/t-skjorter - mail om dette ble sendt ut for noen dager siden. Genserene koster 400 kr, hvorav 100 kr er egenandel (brune zip-hoods med gult SAIH-trykk) og t-skjortene 150 kr. hvorav 50 kr er egenandel (svarte med hvitt SAIH-trykk). De kommer begge i gutte- og jentestørrelser (S, M, L, XL).De som meldte sin interesse på møtet var følgende: - Kristian: T- Stian: G- Andreas G- Sophie: T- Ingrid: G- Marianne: G- Birgitte: G- Silje: G- Anne Cecilie: T- Mette: T og G- Tarald: T og GHvis det er noen som ikke var på møtet, men vil ha enten det ene eller det andre - send meg mail så fort du kan med hva du vil ha of hvilken størrelse! Jeg må sende inn bestillingen ganske fort!U-landsseminaret - så langt har Marianne fått dekket fire av seks seminarer. Spørsmålet er om lokallaget kan arrangere ihvertfall ett av de to som mangler. Vi skal jo selvsagt klare det, og Siri fra sentralt nevnte noe om seksuelle og reproduktive rettigheter. Marianne skal hør litt nærmer med Siri. Jørn har så vidt vi vet litt peilig også, kom med noen ideer Jørn!!Besøk av Albin Kurti fra Kosovo i desember - blir desverre ikke noe av da de fleste enten har eksamen eller er ferdig med eksamen og har dratt hjem!Til slutt var alle kjempeflinke og lagde julekalendere en masse! Vi må nok ha et lite ekstra verksted men det meste ble gjort ferdig på torsdag! Takk takk alle sammen;)

Til slutt vil jeg minne om kommende aktiviteter:

Neste lokallagsmøte blir torsdag 27. november kl 16.30 - da gjør vi ferdig julekalender og avtaler endelig hvordan AIDS-dagen blir. Godtepose-lagingsøndag den 30. november kl 14.00 for de som skulle være med! Stand på SV i forvindelse med HIV/AIDS-dagen 1. desmeber fra 10.00-14.00!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon