Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Lokallagsmøte 02.10.08

Til stede: Tarald, Nicklas, Anne Cecilie, Andreas, Erik, Mette, Marianne, Ingrid og Jørn. Generell saksliste og diskusjon:

Når det gjelder årsmøtedelegater kommer Tarald, Jørn, Andreas og Erik (i funksjon av å sitte i landsrådet) til å være tilstede. Mette gir nærmere beskjed når hun vet om det passer.Når vi diskuterte film på Cinema Neuf fremover gjorde vi rede for at de neste filmene skal være Skilpadder kan fly (onsdag 29. oktober) og The constant gardener (onsdag 3. desember). Filmgruppa (Tarald, Jørn, Anne Cecilie og Ingrid) har foreslått innleder fra henholdsvis Flyktningehjelpen og Leger uten grenser. Erik foreslår eventuelt å kontakte Norsk-kurdisk studenrforbund eller Minoriteter i fokus til første filmen. Tarald foreslår her at gruppa møtes en gang før neste møte. Det ble informert om møte med SP og ISU onsdag 6. oktober kl 18.00. Så mange som mulig er velkommene (og gi gjerne lyd til meg om du vet at du blir med)! Det er en fin sjanse til å bli kjent med de andre som jobber på huset her!

Kampanjeuka nærmer seg! Vi gikk igjennom følgende i forbindelse med aktivistarbeid:

Hvem kan stå på stand når?: - Mandag 09.45-12.00: Jørn, Ingrid og Tarald- Mandag 12.00-14.15: Marianne, Malene og Tarald- Tirsdag 09.45-12.00: Mette, Andreas, Anne Cecilie og Silje- Tirsdag 12.00-14.15: Andreas, Silje, Nicklas og ErikMan er selvsagt fortsatt veldig velkommen til å stille en av dagene. Det blir en del plakatopphenging og flyer-uttdeling for de som ikke får plass på stand!Hva skal vi servere på stand? Kaffe kan brygges (hysj hysj) på PU-rommet til Utviklingsstudier (contact-in crime er Malene) og et assortert utvalg av kjeks! Hvis noen har noen mødre som elsker å bake si ifra til meg!Erik har jobbet med å få til stunt hvor vi "arresterer" forelesere. Foreløpig er det en foreleser på mandag og en på tirsdag som har sagt ja til å være med. Tarald og Erik kjører til Lillestrøm på lørdag den 4. oktober og henter uniformer. Jørn, Erik og Nicklas stiller som arrestanter!Ingrid sa seg villig til å hente Dr. Kamatali fra Rwanda på hotellet i byen 07.30 på torsdagen før Frokost med Bernt. Jeg anbefaler Ingrid å ringe Siri Luthen på kontoret til SAIH sentralt (nummer fins på www.saih.no). Det er Siri som kooordinerer besøket.Eventene i kampanjeuka må inn i aktivitetskalenderenwww.saih.no. U-landsseminaret er allerede der, mens Tarald påtar seg å føre opp Frokost med Bernt etter han snakker med Anders Jupskås (arrangør av FmB) om hva foredragstittelen er blitt.Universitas intervjuet Tarald på torsdag (samme dag som møtet) for å gjøre en sak på kampanjeuka og politisk kampanje generelt. De skal muligens gjøre et intervju med Kamatali etter FmB også. I tillegg har vi tenkt å invitere de til å dekke en kidnapping av foreleser. Tarald er kontaktperson. Silje har sendt mail til Uniforum med tanke på om de vil dekke. Ingen svar så langt. Jørn tar på seg å kontakte Morgenbladet for å eventuelt høre om de vil skrive noe.Til slutt er det fest fredag den 10. oktober kl 19.30 på La Boheme på St. hanshaugen. Kampanjeavspark er på mandag den 6. oktober kl 19.00 på Chateau Neuf.

Eventuelltposten ble fylt med:

Vi skal prøve å få til at en gjeng går på film fra sør sammen!Vi blir til slutt enige om å henge opp plakater på søndag den 5. oktober. Tarald, Marianne, Nicklas og Andreas stiller kl. 15.00 på Villa Eika!

Neste møte er torsdag den 16. oktober kl 16.30!!!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon