Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Lokallagsmøte 02.10.08

Til stede: Tarald, Nicklas, Anne Cecilie, Andreas, Erik, Mette, Marianne, Ingrid og Jørn. Generell saksliste og diskusjon:

Når det gjelder årsmøtedelegater kommer Tarald, Jørn, Andreas og Erik (i funksjon av å sitte i landsrådet) til å være tilstede. Mette gir nærmere beskjed når hun vet om det passer.Når vi diskuterte film på Cinema Neuf fremover gjorde vi rede for at de neste filmene skal være Skilpadder kan fly (onsdag 29. oktober) og The constant gardener (onsdag 3. desember). Filmgruppa (Tarald, Jørn, Anne Cecilie og Ingrid) har foreslått innleder fra henholdsvis Flyktningehjelpen og Leger uten grenser. Erik foreslår eventuelt å kontakte Norsk-kurdisk studenrforbund eller Minoriteter i fokus til første filmen. Tarald foreslår her at gruppa møtes en gang før neste møte. Det ble informert om møte med SP og ISU onsdag 6. oktober kl 18.00. Så mange som mulig er velkommene (og gi gjerne lyd til meg om du vet at du blir med)! Det er en fin sjanse til å bli kjent med de andre som jobber på huset her!

Kampanjeuka nærmer seg! Vi gikk igjennom følgende i forbindelse med aktivistarbeid:

Hvem kan stå på stand når?: - Mandag 09.45-12.00: Jørn, Ingrid og Tarald- Mandag 12.00-14.15: Marianne, Malene og Tarald- Tirsdag 09.45-12.00: Mette, Andreas, Anne Cecilie og Silje- Tirsdag 12.00-14.15: Andreas, Silje, Nicklas og ErikMan er selvsagt fortsatt veldig velkommen til å stille en av dagene. Det blir en del plakatopphenging og flyer-uttdeling for de som ikke får plass på stand!Hva skal vi servere på stand? Kaffe kan brygges (hysj hysj) på PU-rommet til Utviklingsstudier (contact-in crime er Malene) og et assortert utvalg av kjeks! Hvis noen har noen mødre som elsker å bake si ifra til meg!Erik har jobbet med å få til stunt hvor vi "arresterer" forelesere. Foreløpig er det en foreleser på mandag og en på tirsdag som har sagt ja til å være med. Tarald og Erik kjører til Lillestrøm på lørdag den 4. oktober og henter uniformer. Jørn, Erik og Nicklas stiller som arrestanter!Ingrid sa seg villig til å hente Dr. Kamatali fra Rwanda på hotellet i byen 07.30 på torsdagen før Frokost med Bernt. Jeg anbefaler Ingrid å ringe Siri Luthen på kontoret til SAIH sentralt (nummer fins på www.saih.no). Det er Siri som kooordinerer besøket.Eventene i kampanjeuka må inn i aktivitetskalenderenwww.saih.no. U-landsseminaret er allerede der, mens Tarald påtar seg å føre opp Frokost med Bernt etter han snakker med Anders Jupskås (arrangør av FmB) om hva foredragstittelen er blitt.Universitas intervjuet Tarald på torsdag (samme dag som møtet) for å gjøre en sak på kampanjeuka og politisk kampanje generelt. De skal muligens gjøre et intervju med Kamatali etter FmB også. I tillegg har vi tenkt å invitere de til å dekke en kidnapping av foreleser. Tarald er kontaktperson. Silje har sendt mail til Uniforum med tanke på om de vil dekke. Ingen svar så langt. Jørn tar på seg å kontakte Morgenbladet for å eventuelt høre om de vil skrive noe.Til slutt er det fest fredag den 10. oktober kl 19.30 på La Boheme på St. hanshaugen. Kampanjeavspark er på mandag den 6. oktober kl 19.00 på Chateau Neuf.

Eventuelltposten ble fylt med:

Vi skal prøve å få til at en gjeng går på film fra sør sammen!Vi blir til slutt enige om å henge opp plakater på søndag den 5. oktober. Tarald, Marianne, Nicklas og Andreas stiller kl. 15.00 på Villa Eika!

Neste møte er torsdag den 16. oktober kl 16.30!!!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon