Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Ledig stilling: Programrådgiver, Student Activist Academy

SAIH søker programrådgiver til vårt nye program «Student Activist Academy».

SAIH er Norges største solidaritetsorganisasjon for studenter og akademikere. Vi jobber med politisk påvirkning i Norge og internasjonalt for å bedre rammevilkårene for utdanning og utvikling globalt. I verden samarbeider vi med om lag 30 partnerorganisasjoner i åtte land i Latin-Amerika, Afrika og Asia. SAIH har 11 lokallag og over 50 medlemsorganisasjoner. SAIH omsetter i 2018 om lag 60 millioner kroner. Vi har 15 ansatte og tre frikjøpte tillitsvalgte som jobber i hyggelige lokaler i Oslo sentrum.

Hva er Student Activist Academy (SAA)?

SAA er et program som har som mål å styrke studentbevegelser og studentlederes kapasitet til å kjempe for sine rettigheter. I dette programmet vil du jobbe med partnere i flere land i Latin-Amerika, Afrika og Asia. Du vil fungere som brobygger mellom kommunikasjonsarbeidet og programsamarbeidet i organisasjonen. SAA har tre moduler:

Organisasjons- og lederopplæring for studentorganisasjoner Etablere dialogforum, erfaringsutveksling og kampanjesamarbeid for studentorganisasjoner på tvers av landegrenser Sette opp system for å dokumentere brudd på studenters rettigheter og bruke dette inn i påvirkningsarbeidet

SAIH søker en programrådgiver med erfaring fra organisasjonsarbeid, politisk påvirkning og prosjektledelse.

Arbeidsoppgaver:

Utvikle, koordinere og forme programmet Student Activist Academy i samarbeid med prosjektgruppen Delta aktivt inn i SAIH s påvirkningsarbeid for studenters rettigheter internasjonaltAnsvarlig for å etablere opplæringsmoduler for kapasitetsbygging og organisasjonsutvikling av studentorganisasjonerUtarbeide og oppdatere bærekraftsprinsipper og risikoanalyser for programmetØkonomistyring og -oppfølging av programmet og prosjektkomponenterEtablere kontakt og bygge nettverk mellom SAIHs partnere, donorer, relevante institusjoner og fagmiljøerKvalitetssikre og bidra inn i søknads- og rapporteringsprosesser

Ønskede kvalifikasjoner:

Prosjektledererfaring Erfaring fra politisk påvirkningsarbeid, fordel med erfaring fra feltet høyere utdanning Erfaring fra organisasjonsarbeid Kunne bruke norsk og engelsk som arbeidsspråk. Spansk-kunnskaper er en fordel Fleksibel og selvstendig Personlig egnethet vektlegges

Arbeidssted: Oslo. Lønn etter avtale. Fleksitid og avtalefestet pensjonsordning. Oppstart etter avtale.

Send søknad med CV til stilling@saih.no. Søknadsfrist: 16. mai.

For nærmere opplysninger, ta kontakt med teamleder for programarbeid Kari Anette Lindemann på tlf. 482 24 331.

SAIH er en solidaritetsorganisasjon drevet av studenter og akademikere. SAIH jobber nasjonalt og internasjonalt med utviklingssamarbeid, politisk påvirkning og informasjonsarbeid, med særlig fokus på høyere utdanning. Vi støtter utdanningsprosjekter i Myanmar, Sør-Afrika, Swaziland, Zimbabwe, Zambia, Colombia, Nicaragua og Bolivia.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon