Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Ledig stilling: Programrådgiver

SAIH leter etter en allsidig programrådgiver med engasjement for menneskerettigheter og erfaring med kvalitative metoder innen monitorering og evaluering! Du vil ha ansvar for partneroppfølging. Samtidig vil du få en viktig rolle i å videreutvikle SAIHs arbeid med resultathåndtering og læring (vårt «results, learning and accountability» system), med formål om å tenke nytt og utfordre tradisjonelle M&E metoder. I tillegg vil du bidra til kommunikasjon og formidling av resultater.

SAIH har flere internasjonale programmer og prosjekter som gjennomføres i samarbeid med partnere i varierte og kompliserte kontekster. Våre partnere er grasrotsorganisasjoner, menneskerettighetsnettverk og sivilsamfunnsorganisasjoner, men også høyere utdanningsinstitusjoner, interkulturelle universiteter og forskningsaktører. I vår partnerskapsmodell legger vi vekt på gjensidighet, dialog og lokal forankring. Vi jobber tett med våre partnere for å oppnå felles mål om akademisk frihet, rettigheter for LHBT personer og urfolk, og rettferdig tilgang til høyere utdanning. I forbindelse med oppstart på ny femårig Norad-avtale i år, er vi i gang med å endre hvordan vi jobber med resultater, der kvalitative metoder, dialog og læring står sentralt. Vi jobber med endringsteori og rammeverk, men er opptatt av å stille spørsmål og ta med oss erfaringer i kampen videre for utdanningsrettigheter.

I SAIH blir du en del av en programavdeling på ni personer og rapporterer til avdelingsleder. Stillingen samarbeider tett med ulike mindre team, samt med avdeling for kommunikasjon og politikk. SAIH-verdier som solidaritet, inkludering og medbestemmelse ligger til grunn for jobbkulturen vår. Som programrådgiver i SAIH jobber du selvstendig, i team, og har stort rom til å videreutvikle rollen.

Ansvar:

Ansvar for utvikling, planlegging og implementering av programavdelingens arbeid med resultater og læring (RLA), samt sikre integrering av dette arbeidet i organisasjonen som helhet.Forvaltning av prosjekter og partneroppfølging i et eller flere av landene vi jobber i, gjennom jevnlig dialog med partnere om planer, strategier og kontekst. Økonomioppfølging.Sikre deling av resultater og læring eksternt i samarbeid med avdeling for kommunikasjon og politikk, samt bidra til å styrke læring internt i organisasjonen.Bidra til å styrke SAIHs kunnskapsgrunnlag innen våre tematiske fokusområder Andre ansvarsområder kan legges til.

Om deg:

Du har et genuint engasjement for solidaritet og rettferdighet, og du brenner for retten til utdanning. Du jobber selvstendig og tar initiativ, og du er god til å drive arbeid framover. Du har øye for detaljer, men er samtidig fleksibel og løsningsorientert. Du trives i team og med samarbeid. Du er pedagogisk og kommuniserer godt. Du har god forståelse for SAIHs verdier og prinsipper.

Kvalifikasjoner:

Relevant høyere utdanning God nok erfaring med monitorering og evaluering til å kunne utfordre tradisjonelle M&E metoder og resultatstyring God forståelse for bruk av kvalitative metoder for å identifisere resultater, god praksis og læring i programarbeidet. Erfaring med bistandsarbeid og prosjektforvaltning, ink. søknadsutvikling, rapportering og grunnleggende økonomistyring. Bakgrunn fra arbeid med sivilsamfunn, helst internasjonalt. Kjennskap til Norad, UD, Norec eller andre viktige bistandsaktører er en fordel. Kjennskap til landene/regionene SAIH jobber i (Myanmar, Nicaragua, Bolivia, Colombia, Sør-Afrika, Zambia, og Zimbabwe) God skriftlig og muntlig framstillingsevne på norsk og engelsk, spansk er en stor fordel.

SAIH tilbyr:

Et engasjert og aktivt arbeidsmiljø i hyggelig lokaler i Oslo sentrum. Lønn i hht. SAIHs lønnspolitikk, innplassering i statens lønnstrinn 53-62 og et lønnsspenn opp til lønnstrinn 70. Tariffavtale. Fleksibel arbeidstid, mulighet for hjemmekontor, tilskudd til trening og mulighet for å trene i arbeidstiden. Offentlig tjenestepensjon i KLP. Gode muligheter for personlig og faglig utvikling. SAIH er sertifisert som et Great Place to Work. Noe reisevirksomhet må påregnes.

Har du spørsmål om stillingen, ta kontakt med leder for programavdelingen Kjersti Jahnsen Mowé på telefon 46 81 41 77 eller epost kjersti.mowe@saih.no

Søknadsfrist: 14.august.

OM SAIH

SAIH er en solidaritets- og bistandsorganisasjon som har jobbet i over 60 år med partnere verden over for å fremme utdanning og akademisk frihet som en menneskerett.

Gjennom varierte nettverk globalt, programpartnere i sju land (Myanmar, Nicaragua, Bolivia, Colombia, Sør-Afrika, Zambia, og Zimbabwe) og lokallag og over 50 medlemsorganisasjoner i hele Norge kjemper vi for at alle skal ha tilgang til inkluderende og god høyere utdanning i en verden med rettferdig fordeling og demokrati uten brudd på menneskerettigheter.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon