Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

LEDIG STILLING: POLITISK RÅDGIVER

En kvinne holder et skilt som sier '' fortjener bare de rike utdanning?''.En kvinne holder et skilt som sier '' fortjener bare de rike utdanning?''.

SAIH søker kreativ og kunnskapsrik politisk rådgiver. Fristen er 6. august.

SAIH søker en kunnskapsrik og kreativ politisk rådgiver som vil arbeide med kampanjer og politisk påvirkningsarbeid for en mer rettferdig verden. Vi trenger deg som vil videreutvikle effektivt påvirknings-, kampanje- og kommunikasjonsarbeid i SAIH i en tid hvor truslene mot inkluderende høyere utdanning, fri forskning, demokrati og menneskerettigheter er større enn på lenge.

Vi ser etter deg som har god kjennskap til politiske prosesser og hvordan man jobber strategisk og langsiktig med beslutningspåvirkning for er mer rettferdig verden. SAIH er stolte av våre kreative kampanjer som Radi-Aid og the D**ktators, og vi søker deg som vil bygge videre på læringen fra disse kampanjene. Vi ønsker deg som tør å utfordre og tenke nytt, men som står stødig i SAIHs prinsipper om reflektert og verdig bistandskommunikasjon. Du ser sammenhengen mellom kunnskapsutvikling, alliansebygging, synlighetsarbeid og grasrotmobilisering for å skape effektiv politisk påvirkning.

Du liker å jobbe i lag med andre og med å være prosjektleder. Du trives med å jobbe tett med fagpersoner, samarbeidspartnere i ulike politiske kontekster, og frivillige aktivister, og syns det er gøy å representere organisasjonen i møte med politikere.

Stillingen inngår i SAIHs avdeling for kommunikasjon og politikk med seks personer og rapporterer til avdelingsleder. SAIH-verdier som solidaritet, inkludering og anti-diskriminering ligger til grunn for arbeidskulturen vår. Som politisk rådgiver i SAIH jobber du både selvstendig og i team, og har stort rom til å videreutvikle rollen.

ARBEIDSOPPGAVER:

• Lede utvikling og gjennomføring av politiske kampanjer

• Gi råd til SAIHs ledelse og sekretariat

• Ha oversikt over relevante politiske prosesser i Norge, og koordinere SAIHs innspill til disse prosessene, samt bidra i internasjonale politiske prosesser.

• Ansvar for oppfølging av SAIHs avtale med Norad om tiltak til informasjonsformål

• Skolere og støtte SAIHs aktivister i politisk påvirkningsarbeid

• Representere SAIH i relevante nettverk

• Bidra til synlighetsarbeid til presse og egne kanaler

• Bidra inn i interne arbeidsprosesser i organisasjonen. Andre oppgaver kan også bli lagt til stillingen.

• Noe reising nasjonalt og internasjonalt må påregnes.

KVALIFIKASJONER:

• God erfaring med politisk påvirkningsarbeid.

• Erfaring fra organisasjoner som jobber sammen med frivillige og aktivister.

• Erfaring med planlegging og gjennomføring av kampanjer med politiske målsetninger.

• Erfaring med Norads infostøtteordning.

• Kunnskap om ett eller flere av SAIHs fagområder som høyere utdanning, akademisk frihet, LHBT, urfolk og menneskerettigheter.

• God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk. Spansk en fordel.

• Evne til å arbeide både i gruppe og selvstendig, noen ganger under tidspress.

• Relevant høyere utdanning. Relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdanning.

SAIH TILBYR:

• Et engasjert og aktivt arbeidsmiljø i hyggelige lokaler på Grønland i Oslo sentrum.

• Gode muligheter for personlig og faglig utvikling.

• Lønn i hht. SAIHs lønnspolitikk, innplassering i statens lønnstrinn 53-62 og et lønnsspenn opp til lønnstrinn 70. Tariffavtale.

• Fleksibel arbeidstid, tilskudd til trening og mulighet for å trene i arbeidstiden.

• Ekstra feriedager i romjul og påske.

• Offentlig tjenestepensjon i KLP.

• SAIH er sertifisert som et Great Place to Work.

Har du spørsmål om stillingen, ta kontakt med leder for avdeling for kommunikasjon og politikk Sven Larsen på telefon 936 29 882 eller e-post sven.larsen@saih.no

Søknadsfrist: 6.august 2023.

Søknad sendes inn via finn.no

OM SAIH

SAIH er studentenes og akademikernes egen solidaritetsorganisasjon. Vi har jobbet i over 60 år med partnere verden over for å fremme utdanning og akademisk frihet som en menneskerett. Gjennom varierte nettverk globalt, programpartnere i sju land (Myanmar, Nicaragua, Bolivia, Colombia, Sør-Afrika, Zambia, og Zimbabwe) og lokallag og over 50 medlemsorganisasjoner i hele Norge kjemper vi for at alle skal ha tilgang til inkluderende og god høyere utdanning i en verden med rettferdig fordeling og demokrati uten brudd på menneskerettigheter.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a man holding a flag that says union on ita man holding a flag that says union on it

Nyhet

El Activismo Bajo Ataque

¡Este año celebramos el décimo aniversario del programa Estudiantes en Riesgo (StAR)!

Les nyhet
a woman is holding a sign that says `` do only the rich deserve education '' at a protest .a woman is holding a sign that says `` do only the rich deserve education '' at a protest .

Nyhet

Ja til internasjonale studenter, nei til meningsløs pengeflytting

Regjeringen bruker bistandsmillioner som kunne gitt verdens fattige utdanning, på å dekke studieavgifter i Norge de selv har innført.

Les nyhet
a group of people are standing in a line with their hands in the air .a group of people are standing in a line with their hands in the air .

Nyhet

Regjeringen må øke støtten til menneskerettigheter – ikke kutte den

Mens demokrati og rettigheter er på tilbakegang verden over, foreslår regjeringen å kutte i støtten til sivilsamfunns- og menneskerettighets-organisasjoner.

Les nyhet
a woman in a suit and white shirt is standing in front of a white wall .a woman in a suit and white shirt is standing in front of a white wall .

Nyhet

SAIH kaller statsbudsjettet et svik

Sterkt kritisk til at regjeringen fortsetter å kutte i utdanningsbistanden

Les nyhet
a man in a denim jacket is standing in front of a crowd of people .a man in a denim jacket is standing in front of a crowd of people .

Nyhet

10-årsjubileet for Students at Risk-programmet

I år markerer vi 10 år med beskyttelse av studentaktivister i Norge gjennom Student at Risk (StAR)-programmet.

Les nyhet
a woman is holding a megaphone in her hand and a man is holding a fist in the air .a woman is holding a megaphone in her hand and a man is holding a fist in the air .

Nyhet

Still til valg i SAIH!

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon