Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Ledig stilling: Informasjonsrådgiver - Verdens Beste Nyheter

Formålet med kampanjen Verdens Beste Nyheter (VBN) er å formidle framskritt og positive nyheter fra utviklingsland, for å gi befolkningen et mer nyansert verdensbilde. Kampanjen har også mål om å fremme informasjon om FNs bærekraftsmål og konstruktiv journalistikk. Verdens Beste Nyheter er opprinnelig et dansk initiativ som senere har spredt seg til en rekke europeiske land. Siden 2015 har SAIH, Spire og Changemaker gått sammen om en norsk versjon. Kampanjen i Norge har hittil vært en stor suksess, og i 2018 og 2019 har vi store ambisjoner om å videreutvikle kampanjen for å spre de gode nyhetene til enda flere.

Som koordinator for Verdens Beste Nyheter vil du ha ansvar for å lede arbeidet med en rekke spennende oppgaver og aktiviteter: I september skal avisen Verdens Beste Nyheter deles ut over hele Norge, og nettsiden verdensbestenyheter.no og facebook-siden skal spre gode nyheter gjennom hele året. Det skal utvikles en rekke arrangementer i samarbeid med andre aktører. Nettverksarbeid ut mot næringsliv, kulturliv og andre organisasjoner står også sentralt i stillingen.

Arbeidet vil ledes i samråd med politisk ledelse i de tre organisasjonene, og det vil nedsettes arbeidsgrupper med frivillige som bistår i gjennomføringen av samtlige aktiviteter. Stillingen inngår i SAIHs sekretariat. Som del av dette kan andre relevante arbeidsoppgaver komme til.

Vi søker deg som er initiativrik, samarbeidsorientert og har kunnskaper om globale utviklingsspørsmål.

Prosjektstilling 100% i to år, med oppstart i januar/februar 2018.Arbeidssted: Oslo.

Arbeidsoppgaver:

Kampanjeutvikling Mediearbeid Nettverksarbeid Oppdatere nettsider og sosiale medier Søknader og rapportering Løpende oppdateringer til ledelsen i organisasjonene Oppfølging og koordinering av lokale aktivister Koordinering av aktiviteter Andre relevante oppgaver, som del av SAIHs øvrige informasjonsarbeid

Ønskede kvalifikasjoner:

Erfaring fra informasjons- og organisasjonsarbeid Erfaring fra kampanjearbeid Gode skrivekunnskaper (norsk/engelsk) Erfaring med sosiale medier og nettsider Kunnskap om globale utviklingsspørsmål Erfaring fra samarbeid med privat næringsliv

Personlige egenskaper:

God til å samarbeide, koordinere og bygge nettverk Selvstendighet og evne til å lede prosesser Evne til å organisere og håndtere varierte oppgaver i en travel arbeidshverdag Kreativ og løsningsorientert

SAIH er opptatt av mangfold, bl.a. med hensyn til kjønn, alder, funksjonsevne, nasjonal eller etnisk bakgrunn, og vil derfor oppfordre alle kvalifiserte kandidater til å søke.

Lønn i henhold til SAIHs lønnspolitikk. Fleksitid og avspaseringsordning. Har du spørsmål om stillingen, ta kontakt med Håvard Hovdhaugen på tlf. 99465580 eller e-post hh@saih.no.

Søknader sendes til stilling@saih.no innen 19.11.2017.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon