Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Kween søker konge

I et halvt år får vi være dagboka til en skeiv student fra Zimbabwe. Vår hovedperson kaller seg “Chun Li”. Hun prøver å finne den store kjærligheten, men bor i et land hvor skeive kan bli banka opp bare for å holde hender.

Gjennom hennes lydnotater får vi høre om sosialt stigma, konservative foreldre, rus og psykiske utfordringer. Om hjerte, smerte, fest og en stor tragedie.

Men mest av alt får vi høre en historie om håp og menneskelig seighet i møte med overveldende motstand.

Alle fem episodene er nå tilgjengelig via Spotify, Apple podcast, Google Podcasts og Acast - blant annet. Du finner dem om du søker på Kween søker konge i spilleren din.

Her finner du hele første episode via Spotify:

SAIHs arbeid med LHBTQI+ i Zimbabwe

SAIH jobber blant annet for at utdanning skal være tilgjengelig for alle - uansett bakgrunn, økonomi, legning, kjønnsuttrykk eller annet. Samtidig spiller utdanning en avgjørende rolle for å bryte stigmatiserende mønstre i samfunnet.

I Zimbabwe samarbeider vi blant annet med Gays and Lesbians Association of Zimbabwe (GALZ), som er den eldste LHBTQIA+-organisasjonen i landet. De jobber for å styrke skeives rettigheter i et land hvor homofili og kjønns- og seksualitetsmangfold i praksis er forbudt.

Med støtte fra SAIH, jobber GALZ opp mot studentorganisasjoner, lærerforbund og andre organisasjoner for å gjøre høyere utdanning mer inkluderende og ikke-diskriminerende. Støtten går også til forskningsprosjekter og til å etablere støttefunksjoner for skeive studenter ved universiteter og høgskoler. Les mer om GALZ.

Podkasten er produsert av Filt Oslo for SAIH. Reporter og manusforfatter: Marta Tveit. Produsent, manusforfatter og klipper: Peter Daatland. Illustrasjon: Josef Yohannes/The Urban Legend. Lydmiks: Daniel Daatland. Musikk: Jens Fougner. Redaktør hos SAIH: Hilde Sofie Pettersen.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon