Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Kvinner dagsorden

“(image) Vi trenger en ny feministisk bevegelse i Zimbabwe. Vi vil bygge en movement.”I anledning kvinnedagen gir programrådgiver Kari Anette Lindemann i SAIH et innblikk i sitt møte med Katswe Sistahood i Zimbabwe, på SAIHs blogg. Katswe Sistahood ble dannet av unge feministiske kvinner, og jobber i dag for likestilling ved å øke kvinners kunnskap om sine juridisk, sosiale og økonomiske rettigheter slik at de kan bli endringsaktører for et mer rettferdig samfunn. SAIH støtter i dag flere prosjekter hvor kvinner og unge jenter er i fokus. Programmet Kvinner mot vold i Sør-Afrika er finansiert med 80 prosent støtte fra Fokus og støtter tre partnere i Johannesburg i Sør-Afrika i deres motiveringsarbeid med kvinner. SAIHs engasjement i Zambia har også et spesielt fokus på kvinners situasjon og rettigheter. Kvinner har dårligere tilgang på høyere utdanning i Zambia enn menn, med en generell kvinneandel på universitetene i landet på rundt 27 prosent. På grunn av kjønnsroller og kulturelle normer er kvinner er blant også mer utsatt for hivsmitte enn menn. Blant hivsmittede i aldersgruppen 15-49 år utgjør kvinner 59 prosent.

Les mer om SAIHs samarbeidspartnere og vårt engasjement for kvinners og jenters rettigheter!Hva tenker egentlig kvinner om “utdanning for frigjøring”? I anledning både kvinnedagen og vår markering av SAIHs jubileumsår, har vi spurt flere unge kvinner om deres tanker om utdanning.

Med dette benytter vi anledningen til å gratulerer alle jenter og kvinner med dagen 8. mars!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon