Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Krever sikkerhet i Colombia

(image) Guillermo Baquero. Foto: LNU Studenter i Colombia trues på livet, blant dem er lederen av den colombianske studentunionen, ACEU, Fernando Ruíz. Senest 14. mars mottok den colombianske studentpolitikeren Guillermo Baquero denne trusselen per e-post: ”Vi så deg på universitetet i går, si til den drittsekken du stod sammen med at du og vennene dine er på dødslistene våre”. Truslene må tas alvorlig, så sent som i oktober 2006 ble Julián Hurtado Castillo og Milton Troyano Sanchez skutt og drept etter å ha mottatt lignende trusler. 

(image) Johan Brox, koordinator for kampanjen. Foto: J. Holmqvist/SAIH.
- Studenter verden over har et felles mål om demokrati og menneskerettigheter. At vi reagerer når grunnleggende rettigheter blir krenket med slik tydelighet er en ryggmarksrefleks, sier leder av SAIH, Jonas Holmqvist, som deltok på torsdagens markering.

- At vi er med å legge press på colombianske og norske politikere, og viser solidaritet med colombianske studenter er selvfølgelig. Colombianske studenter er i sin fulle rett til å organisere seg i interesseorganisasjoner og gi uttrykk for sitt politiske syn. SAIH fordømmer på det sterkeste alle overgrep gjort mot studenter og trusler som innskrenker disse rettighetene.

ACEU mottok i 2005 Studentenes fredspris i Trondheim. Fernando Ruiz var nylig i Norge under ISFIT, den internasjonale studentfestivalen i Trondheim, 16.-25- februar. Fernando har vært på en rundreise i Europa, men er nå tilbake i Colombia.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon