Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Konkurrerrer om Operasjon Dagsverk 2009

(image) OD sender i disse dager ut informasjon om uravsteming for OD 2009 til alle skoler som har deltatt på OD ett av de to siste årene. Det betyr at elever nå har muligheten til å være med å bestemme prosjekt for OD 2009. 17. Mars blir det endelig vedtatt på elevtinget hvem som får OD09.

Her kan du lese om SAIH sin søknad:

Ungdom skal bli hørt!

Halvparten av befolkningen i Zimbabwe og Sør-Afrika er under 21 år. Likevel kommer de ikke til orde i aviser, på tv eller i radio. Hverdagen deres er preget av kriminalitet, hiv/aids og vold. I Zimbabwe risikerer unge tortur og fengsel hvis de sier det de mener. Ungdom blir ikke hørt og får ikke være med å skape en bedre framtid. OD-prosjektene skal gi ungdom utdanning i media og ytringsfrihet. Dette gjør at ungdom kan peke på urett i samfunnet og bli hørt når ting skal bestemmes. Prosjektene gir ungdom i og utenfor skolen kunnskap, ferdigheter og fremtidige jobbmuligheter.

”Ungdom skal bli hørt!” vil gi ungdom i Sør-Afrika og Zimbabwe opplæring i:

rettigheter og ytringsfrihet massemedier som avis, radio og internett alternative medier som dans, teater og plakatdesign debatt og diskusjon

Ungdom i Sør-Afrika og Zimbabwe har allerede vist at de kan forandre samfunnet. De spilte en viktig rolle for å få slutt på det rasistiske apartheid-systemet i Sør-Afrika. Men de som var unge da har blitt gamle nå, og vil ikke la ungdom bestemme. Ungdom må få si det de mener!

Utdanning i media og ytringsfrihet vil gi ungdom muligheter til å endre sine samfunn. Du kan støtte kampen for en bedre framtid for ungdom i Sør-Afrika og Zimbabwe.

Last ned et 3- siders sammendrag av SAIHs prosjektsøknad til OD 2009 her!Les om begge søkerne til OD 2009 her

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon