Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Klem en kenguru

(image)

Ved innbetaling av semesteravgiften betaler de aller fleste studenter 20 kroner til SAIH. Dette beløpet blir mangedoblet med støtte fra NORAD, og pengene brukes til å støtte utdannings- og opplæringsprosjekter i arbeid for økonomisk, politisk, sosial og kulturell frigjøring.

Vi i SAIH på Ås er svært glade for at dere betaler de 20 ekstra kronene. Mens tjuekroningen på Samfunnet knapt kan dekke en halv pils, kan den utgjøre stor forskjell i prosjektlandene. De færreste er like priveligert som oss når det kommer til utdanningsmuligheter, men SAIHs prosjekter i Bolivia, Nicaragua, Zambia, Zimbabwe og Sør Afrika bidrar med økte muligheter for flere. Som lokallag ønsker vi å vise vår takknemlighet for deres engasjement, og håper de som har blitt møtt med morgenkaffe og store klemmer er fornøyde.

Vi prøver å være et aktivt lokallag, og er blant annet engasjert i rettferdig handel, og eier BUA like ved posten. Vi har også ulike aksjoner, og markerer blant annet AIDS-dagen 1. desember, i tillegg til at vi gjennom hele året prøver å sette fokus på SAIHs politiske tema som i 2006 har vært ”utdanning for frigjøring”.

Vi tar imot nye medlemmer med åpne armer, og om du er interessert er det bare å ta kontakt med oss via mail på saih@student.umb.no, eller komme innom på et møte.

Takk for tierne!

Kenguruklemmer fra SAIH Ås

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon