Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Kenya - et nytt Rwanda?

(image) Foredrag: Kenya - et nytt Rwanda? ved kenyanske Koigi wa Wamwere. Tid: Mandag 28. januar, kl. 18.00.Sted: Høgskolen i Oslo. Athene 1, Pilestredet 46. Koigi wa Wamwere mener at konflikten i Kenya etter valget i desember er en konsekvens av spenninger mellom lokale etniske grupper, og han har uttalt at situasjonen kan minne om starten på folkemordet i Ruanda. Wamwere er meget bekymret for tilstanden i landet, og sier at det eneste som kan forhindre borgerkrig og folkemord er at det avholdes et nytt og rettferdig valg.

Wamwere satt i regjeringen i Kenya inntil valget i desember. Den 30. desember utropte valgkommisjonen den sittende presidenten Mwai Kibaki fra partiet Party of National Unity (PNT) som vinner av valget. Opposisjonspartiet Orange Democratic Movement (OMD) anklaget valgkommisjonen for omfattende valgfusk, og mener Raila Odinga er den rettmessige vinneren. Det brøt ut uroligheter og opptøyer, og flere hundre mennesker har mistet livet i konflikten. Situasjonen er fremdeles ikke stabil, og det er stadig nye sammenstøt i gatene i byen Mombasa.

Mandag 28. januar kommer Wamwere til Høgskolen i Oslo og holder foredraget ”Kenya – et nytt Rwanda?. I tillegg vil journalist og filmskaper Morten Conradi vise klipp og fortelle fra sin dokumentar om den profilerte politikeren ”Koigi wa Wamwere vender hjem”. Arrangementet er åpent for alle og starter kl 1800 i Athene 1, i bygg P46 (Pilestredet 46) på HiO (inn hovedinngangen).

(image)

Kom også til visning av hele dokumentaren ”Koigi wa Wamwere vender hjem”, påfølgende onsdag, 30. januar kl.16.00 på Fyrhuset!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon