Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Katswe Sistahood

(image) Katswe Sistahood ble dannet av feministiske unge kvinner som møttes jevnlig for å diskuterte de utfordringer som unge kvinner i Zimbabwe står ovenfor, med fokus på seksuelle og reproduktive rettigheter. I 2008 ble Katswe Sistahood (tidligere YOWLI) formelt stiftet og siden 2009 har organisasjonen satt i gang samtalegrupper for unge kvinner i de tettbefolkede nabolagene i utkanten av Harare. Katswe Sistahood kaller sine møter for Pachoto på Shona og Emlilweni på Ndebele. Navnet har sin opprinnelse et stykke tilbake i tid da det var vanlig at unge kvinner samlet seg rundt bålet om kveldene for å diskutere, synge og dele erfaringer. Igjennom diskusjoner i disse møtene vil unge kvinner få økt bevissthet i forhold til egen og samfunnets forståelse av kvinnerollen. I diskusjoner blir kvinnene utfordret og erverver seg ny kunnskap om kvinnerollen som gjør at de kan ta mer bevisste valg i forhold til egen situasjon.

Katswe Sistahood er støttet igjennom programmet ”Utdanning for studenter og ungdoms deltakelse i Zimbabwe” med NORAD midler.

http://www.pepeta.org/

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon