Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Julegave til URACCAN

FRA http://www.hil.no/hil/ansattes_sider/nyheter/aarets_julegave

(image) I år som i fjor går årets julegave til ansatte til et godt formål. Høgskolen i Lillehammer har valgt å donere pengene til Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond og deres prosjekt for etterutdanning av lærere i samfunnsfag i Nicaragua.

URACCAN er den viktigste og mest fremtredende høyere utdanningsinstitusjonen på Atlanterhavskysten av Nicaragua, og universitetet har vært en av Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefonds (SAIHs) samarbeidspartnere gjennom mange år. SAIH støtter per i dag etterutdanning av lærere med spesialisering innenfor tospråklig og interkulturell utdanning, men det er mange flere lærere som ønsker etterutdanning enn det URACCAN har mulighet til å ta inn.

Høgskolen i Lillehammer har derfor donert kr. 30.000,- til SAIH slik at flere kan få støtte til å fullføre denne etterutdanningen og mulighet til å undervise på ungdomsskolenivå i samfunnsfag.

Får formell utdanning

URACCAN har startet opp et kurs for å tilby formell fagutdanning til 27 samfunnsfag-lærere som i dag ikke har formell utdanning til å jobbe som lærere på ungdomsskolenivå. Lærerne har selv bedt URACCAN om å legge til rette slik at de får nødvendig utdanning, men URACCAN har per i dag ikke hatt budsjett til dette. Lærerne har derfor måtte betale reise og mat av egen lomme, noe som har vært svært vanskelig for mange. HiLs gave vil gi finansiering til å kunne fortsette med samlingene som trengs for at lærerne skal fullføre utdanningen. URACCAN organiserer samlinger i skoleferiene, slik at lærerne ikke går glipp av arbeidstid. URACCAN dekker da reise og opphold, pluss nødvendig materiell, for lærerne.

Takk for gaven!

- Vi setter pris på at det arbeidet som er gjort lokalt på Høgskolen i Lillehammer (HiL) av vårt lokallag gjennom ulike aktiviteter og kampanjer det siste året, har bidratt til økt kunnskap og kjennskap til SAIH og SAIHs arbeid. Det er meget hyggelig at arbeidet er blitt tatt godt i mot av ledelsen og ansatte på høgskolen, både gjennom interesse, anerkjennelse og bistand blant annet ved gjennomføringen av årets kampanje, sier leder for SAIH-Lillehammer, Line Dobrowen.

Relatert informasjon SAIHs kampanejeuke - The new apartheid - arrangement 11. oktober

Sist oppdatert: Kristin Korsvold 17.12.2010

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon