Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Journalist Amir Aman Kiyaro løslatt

– Det er en enorm lettelse at Amir er ute. Nå håper vi han får ro rundt seg til å være med familien, og til å ta vare på helsa si, sier Ulloa

Amir Aman Kiyaro jobbet som frilansjournalist og var akkreditert til Associated Press (AP) da han 28. november ble fengslet i Etiopia, anklaget for å bistå det etiopiske myndigheter anser som terrorgrupper. – Han er journalist. Det er jobben hans å snakke med ulike sider i konflikter. Han var akkreditert til et anerkjent internasjonalt nyhetsbyrå. Det skal ikke være straffbart, sier Ulloa.

Løslatelsen skjer en uke etter at en dommer først beordret løslatelse mot kausjon. Amir ble møtt av jublende familie utenfor politistasjonen, som klemte ham og foreviget øyeblikket med å ta bilder. Gleden så en stund ut til å bli kortvarig.

– Amir og flere i hans nærmeste familie ble anholdt av politi bare minutter etter løslatelsen. Begrunnelsen var at de hadde tatt bilder utenfor politistasjonen. Heldigvis ble Amir løslatt på nytt kort tid etterpå. Også familiemedlemmene er nå ute igjen, forteller Ulloa.

Studerte i Norge Kiyaro bodde i Norge i perioden 2015-2018, og var da aktiv som frivillig i SAIH. – Vi veit Amir har mange venner også her i Norge som har vært veldig engstelig for ham disse månedene. Nå kan vi, ser det ut til, puste lettet ut for nå. Kiyaro studerte i Norge gjennom Students at Risk-ordningen, som gir forfulgte studenter mulighet til å fullføre studiene i Norge, ved NLA Mediehøyskolen i Kristiansand. Kan bli tiltalt – Selv om Amir er ute av fengsel, er han ikke fri så lenge han har en anklage hengende over seg. Vi håper og forventer at han ikke blir tiltalt. Det skal være lov å være journalist, sier Ulloa. SAIH har hatt tett dialog med Kiyaros familie siden han ble fengslet, og har forsøkt å bidra til at Amir skulle bli løslatt ved hjelp av diplomatiske midler - dialog med arbeidsgiver, ambassade og nettverk. – Mange har stått på for å holde fremdrift i saken, og må fortsette med det. Selv om denne løslatelsen ikke betyr at den er over, tillater vi oss å juble i dag, sier Ulloa.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon