Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

"Jeg er inspirert!"

Åshild og Sigrun kommer fra SAIH og Norge, Tavonga og Vimbai fra Katswe Sistahood i Zimbabwe, Scaps og Nonhlanhla «Lunacy» kommer fra 1 in 9 Campaign i Sør Afrika. De har nå møttes for første gang på forberedelseskurs i Johannesburg. De neste ni månedene skal de bo og jobbe sammen, tre måneder i hvert land.

Utvekslingen er finansiert av Fredskorpset (FK) i Norge og ligger under programmene til FK Ung. Disse utvekslingene er ment som en gjensidig utveksling av kunnskap mellom aktivister og frivillige i sivilsamfunnsorganisasjoner.

Katswe og 1 in 9 Campaign har vært lokale partnere for SAIHs programarbeid i lang tid. Begge organisasjonene definerer seg som feminist-organisasjoner og jobber med kvinners rettigheter på mange nivåer i Zimbabwe og Sør Afrika. Alle tre organisasjoner ønsker å lære av hverandres aktivist-arbeid, informasjonsarbeid og ungdoms deltakelse. Kvinners rettigheter, likestilling og feminisme er gjennomgående for alt de skal jobbe med og fokusere på de neste ni månedene.

«I am inspired» -sier Nonhlanhla etter første dag av forberedelseskurset. «We need to keep this energy» legger Sigrun til.

I januar neste år kommer gruppen til SAIH og Norge, forhåpentligvis like inspirert og med minst like mye energi som nå.

«Vi gleder oss veldig til å følge de seks FK Ung -deltakerne og ikke minst til å ta imot de her i Norge. Å samle seks unge aktivister fra Norge, Zimbabwe og Sør-Afrika må det jo bli dynamitt av!» sier leder i SAIH, Nicklas Poulsen Viki.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon