Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Interessert i å arbeide for kvinners rettigheter og likestilling?

Søknadsfrist: 3. april 2017

Utvekslingen vil ha fokus på SRHR («Sexual and Reproductive Health and Rights») og spesielt på kvinners rettigheter. De to partnerorganisasjonene er kvinneorganisasjoner organisert av, med og for unge kvinner i Zimbabwe og Sør Afrika. Deres hovedmål er å styrke unge kvinners rettigheter, og unge kvinners mulighet til å delta i samfunnsdebatten både lokalt og nasjonalt.

Les blogginnlegg: What it's really like to be on exchange

Gjennom denne utvekslingen vil du inngå i en gruppe med til sammen seks unge kvinner hvorav to er fra SAIH (Norge), to er fra SAIHs partner Katswe Sistahood (Zimbabwe) og to er fra SAIHs partner 1in9 Campaign (Sør Afrika). Du vil bo og jobbe sammen med gruppen hele tiden. Utvekslingen åpner for at dere har fellesprosjekter i gruppen, samtidig som det også er mulighet for å ha egne interesseområder underveis. Fellesprosjektene kan være å holde presentasjoner, workshops, og oppdatere blogger og sosiale medier, for eksempler. Individuelle prosjekter kan være personlig blogging, fotografering eller egen fordypning i temaer. Mye av arbeidet er opp til gruppen selv å finne ut av. Sjekk ut FK Ung-utvekslernes Facebook-side Sistas, Sex and Politics for mer innblikk i hverdagen.

Utvekslingen starter med et forberedelsesseminar i Norge hvor dere også tar del i Fredskorpset sin Youth Camp (3 dager). Frem til desember vil hele gruppen jobbe med SAIH relaterte ting. I januar går turen til Zimbabwe og Katswe Sistahood i tre måneder, og fra april-juli vil gruppen jobbe i Sør Afrika. Når du kommer tilbake vil du ha to måneders etterarbeid i SAIH.

SAIH Utveksling tilbyr:

Reise, opphold og begrenset beløp til lommepenger under oppholdet i Sør Afrika, Zimbabwe og Norge Forsikring Forberedelseskurs og hjemkomstseminar Reise og overnatting dekket under to måneders infoarbeid i Norge etter utveksling.

SAIH søker unge kvinner mellom 20 og 25 år som har tilknytning/god kjennskap til SAIH, som deltakere ved denne utvekslingen. Det er positivt om du:

har erfaring med, og trives godt med å jobbe i grupper har erfaring fra arbeid med kvinners rettigheter og likestilling nasjonalt/internasjonalt har kunnskap om SRHR feltet har erfaring fra organisasjons- og/eller politisk arbeid (for eksempel elevrådsarbeid, frivillige organisasjoner, politiske parti el.) har erfaring fra og/eller interesse for informasjonsformidling og kommunikasjonsarbeid, spesielt på sosiale media ønsker å bidra til å videreutvikle SAIH etter endt utveksling. Har erfaring med Nord/Sør tematikk.

Utvekslingens varighet: Totalt 12 måneder, inkludert informasjonsarbeid i Norge. Deltaker kan ikke være i annen jobb eller studere i utvekslingsperioden.

Send CV og søknad innen 3. april til stilling@saih.no.

For mer informasjon/spørsmål, ta kontakt med programrådgiver Aurora Nereid: Epost: aurora.nereid@saih.no.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon