Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Interessert i å arbeide for kvinners rettigheter og likestilling?

Søknadsfrist: 3. april 2017

Utvekslingen vil ha fokus på SRHR («Sexual and Reproductive Health and Rights») og spesielt på kvinners rettigheter. De to partnerorganisasjonene er kvinneorganisasjoner organisert av, med og for unge kvinner i Zimbabwe og Sør Afrika. Deres hovedmål er å styrke unge kvinners rettigheter, og unge kvinners mulighet til å delta i samfunnsdebatten både lokalt og nasjonalt.

Les blogginnlegg: What it's really like to be on exchange

Gjennom denne utvekslingen vil du inngå i en gruppe med til sammen seks unge kvinner hvorav to er fra SAIH (Norge), to er fra SAIHs partner Katswe Sistahood (Zimbabwe) og to er fra SAIHs partner 1in9 Campaign (Sør Afrika). Du vil bo og jobbe sammen med gruppen hele tiden. Utvekslingen åpner for at dere har fellesprosjekter i gruppen, samtidig som det også er mulighet for å ha egne interesseområder underveis. Fellesprosjektene kan være å holde presentasjoner, workshops, og oppdatere blogger og sosiale medier, for eksempler. Individuelle prosjekter kan være personlig blogging, fotografering eller egen fordypning i temaer. Mye av arbeidet er opp til gruppen selv å finne ut av. Sjekk ut FK Ung-utvekslernes Facebook-side Sistas, Sex and Politics for mer innblikk i hverdagen.

Utvekslingen starter med et forberedelsesseminar i Norge hvor dere også tar del i Fredskorpset sin Youth Camp (3 dager). Frem til desember vil hele gruppen jobbe med SAIH relaterte ting. I januar går turen til Zimbabwe og Katswe Sistahood i tre måneder, og fra april-juli vil gruppen jobbe i Sør Afrika. Når du kommer tilbake vil du ha to måneders etterarbeid i SAIH.

SAIH Utveksling tilbyr:

Reise, opphold og begrenset beløp til lommepenger under oppholdet i Sør Afrika, Zimbabwe og Norge Forsikring Forberedelseskurs og hjemkomstseminar Reise og overnatting dekket under to måneders infoarbeid i Norge etter utveksling.

SAIH søker unge kvinner mellom 20 og 25 år som har tilknytning/god kjennskap til SAIH, som deltakere ved denne utvekslingen. Det er positivt om du:

har erfaring med, og trives godt med å jobbe i grupper har erfaring fra arbeid med kvinners rettigheter og likestilling nasjonalt/internasjonalt har kunnskap om SRHR feltet har erfaring fra organisasjons- og/eller politisk arbeid (for eksempel elevrådsarbeid, frivillige organisasjoner, politiske parti el.) har erfaring fra og/eller interesse for informasjonsformidling og kommunikasjonsarbeid, spesielt på sosiale media ønsker å bidra til å videreutvikle SAIH etter endt utveksling. Har erfaring med Nord/Sør tematikk.

Utvekslingens varighet: Totalt 12 måneder, inkludert informasjonsarbeid i Norge. Deltaker kan ikke være i annen jobb eller studere i utvekslingsperioden.

Send CV og søknad innen 3. april til stilling@saih.no.

For mer informasjon/spørsmål, ta kontakt med programrådgiver Aurora Nereid: Epost: aurora.nereid@saih.no.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .a woman wearing a hat and a scarf is holding a flag .

Nyhet

Vacant position: Program advisor Latin America

We are hiring a program advisor for Latin America for a 1-year temporary position with the possibility of extension

Les nyhet
a globe is sitting on top of a wooden table .a globe is sitting on top of a wooden table .

Nyhet

Vacant position: Program advisor southern Africa

We are hiring a program advisor for southern Africa for a newly created permanent position

Les nyhet
a group of people are walking down a street in a protest .a group of people are walking down a street in a protest .

Nyhet

Vil du være med på SAIHs høstkampanje?

SAIH søker kreative og engasjerte mennesker som ønsker å være med i arbeidsgruppen for årets høstkampanje. Søk nå!

Les nyhet
a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .a woman in a graduation cap and gown is throwing her cap in the air .

Nyhet

Avkolonisert bistand fra teori til praksis

SAIH har jobbet med avkolonisering av akademia og av bistanden i mange år, og har erfart hvor vanskelig det kan være å gå fra intensjon til faktisk endring.

Les nyhet
en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.en kvinne i dress og hvit skjorte står foran en hvit vegg.

Nyhet

Revidert statsbudsjett 2024: Utdanning er et nødvendig verktøy for demokrati.

Regjeringens forsalg til revidert statsbudsjett for 2024 byr på mer av de samme kuttene.

Les nyhet
En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.En gruppe mennesker sitter på et berg i en skog.

Nyhet

SAIHs sommerleir 2024

Velkommen til SAIHs sommerleir 2024 i hjertet av Nordmarka, 13. -16. juni. Her samles aktivister og medlemmer fra hele landet til en helg fylt med bading, faglig påfyll, aktivisme og mye moro.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon