Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

INSCSS-Escoma

(image) Escoma foto: SAIH

INSCSS-Escoma har utdannet lærere fra og for regionen, med fokus på EIB, gjennom flere år. Et helt sentralt mål har vært å utdanne lærere med kulturell identitet og selvrespekt, for at de kan være gode rollemodeller og gi relevant og tilpasset undervisning til urfolksbarn i grunnskolen. Bolivias nye grunnlov og utkastet til ny utdanningslov fokuserer sterkt på EIB, og lærere fra Escoma vil ha den kompetansen som etterspørres. Den faglige kvaliteten på undervisningen blir garantert gjennom at UAC-Escoma er tilknyttet Det katolske lærerhøgskolen i Cochabamba, som er ansvarlige for at det akademiske nivået er i tråd med de formelle krav som stilles til lærerutdanning i Bolivia. Fra 2010 vil ikke INSCSS-Escoma lenger tilby lærerutdanning, da regjeringen har bestemt at private lærerutdanninger ikke kan ta opp studenter før evt. ny utdanningslov tillater det.

I 2009 ble Centro de Formacion Superior en EIB (CEFOS EIB-Escoma), tilknyttet INSCSS-Escoma, startet for å videreføre kompetansen og videreutdanne lærere i EIB i regionen. Videreutdanningen gjennomføres i samarbeid med det offentlige universitetet i Cochabamba, som har landets beste kunnskap om og arbeid i EIB. Studentene får en universitetsgrad og kompetanse til å møte nye krav og behov i utdanningssektoren.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon