Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

- Ingen ungdomsopprør uten utdanning

(image) - Hvorfor er utdanning bra?- Utdanning er nøkkelen til utvikling - det er nøkkelen til demokrati, det er nøkkelen til frigjøring. Det hadde ikke blitt arabisk vår og demokratiutvikling i Egypt og Tunisia og kanskje i mange flere land i den arabiske verden hvis det ikke hadde vært en stor fremgang i utdanning i disse landene. Det er kun når ungdom får utdanning at de vet hva de går glipp av og at de vet hva de kan skape av egne krefter.

- Hvordan kan situasjonen for utdanning i verden bli bedre?- Ved at det satses mer, som for eksempel fra SAIH og norske myndigheter og alle de land og folk som har ressurser til å satse. Det er viktig at alle deler litt av sin rikdom og får med seg den milliarden med mennesker som fortsatt er helt utenfor utdanningssamfunnet. Like viktig er det jo å få løftet opp de hundrevis av millioner som nå får kun grunnskole. Det er viktig at flere får videregående- og universitetsutdannelse for at samfunnet skal kunne utvikle seg. Slik kan samfunnet bli genuint demokratisk og respektere menneskerettigheter, minoritetsvern og kvinnefrigjøring.

- Hvordan kan du personlig bidra til utdanning for frigjøring?- Vi kan alle gjøre noe. Vi kan gi midler til gode formål, og SAIH er et godt formål. Vi kan gi utdanning større prioritet i den politiske debatten i vårt eget land. Dersom flere snakker om utdanning, rettferdighet, fordeling, deltakelse, menneskerettigheter og miljø internasjonalt - snarere enn alltid reallønnsøkning og mer forbruk - da vil et demokratisk, politisk spill i Norge gå i den retningen. Ja, alle kan bidra og vi kan arbeide politisk for den gode saken som utdanning representerer.

Les flere jubileumsintervjuer her.

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.En knyttneve holder en blyant foran et palestinsk flagg.

Nyhet

Derfor er ­akademisk boikott riktig

Diskusjonen om akademisk boikott av Israel intensiveres nå ved norske universiteter og høyskoler. Stilt ovenfor realitetene i Palestina mener vi at dette ikke-voldelige virkemiddelet ikke bør stå uprøvd.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon