Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

Hvorfor er det viktig å engasjere seg?

En gruppe studenter rusler over campus på OsloMet. En gruppe studenter rusler over campus på OsloMet.

Her er 5 grunner til å engasjere seg som frivillig i studietiden.

1 – Venner for livet

Å jobbe sammen mot et felles mål, dele utfordringer og seiere, skaper felles opplevelser og legger grunnlaget for gode vennskap. Forskning har faktisk vist at frivillig arbeid gjør deg lykkelig! Mennesker som engasjerer seg har bedre fysisk og mental helse, er ofte mer optimistiske, blant annet på grunn av mer sosial kontakt med likesinnede. Altså – rett og slett fordi de får flere venner. I SAIH møter du en engasjert gjeng som står klare til å ta imot deg med åpne armer!

2 – Det er gratis

SAIH er en demokratisk og inkluderende organisasjon hvor alle er velkomne til å engasjere seg. Her er det ingen medlemsavgift eller skjulte kostnader for å delta. Gjennom gratis arrangementer, samlinger, workshops og seminarer ønsker vi å skape et inkluderende miljø hvor du får muligheten til å utvikle dine ferdigheter og engasjere deg for en bedre verden.

3 – Kjemp for en sak du brenner for

Er du samfunnsinteressert? Å være med i en organisasjon som SAIH gir deg muligheten til å være en del av noe større og påvirke positive endringer. Du vil få en dypere forståelse for saken, oppleve nye perspektiver og se at det er mange av oss som brenner for det samme som deg.

4 – Få verdifull arbeidserfaring

I SAIH kan du stille til valg eller påta deg arbeidsoppgaver som gir deg verdifull arbeidserfaring. Her får du muligheten til å utforske interessene dine og lære ting du ikke nødvendigvis kan få fra en forelesningssal. I SAIH kan du styrke dine ferdigheter innen for eksempel teamarbeid, ledelse, politisk påvirkning og kommunikasjon - i trygge omgivelser.

5 - …og få CV-en til å skinne!

Mange arbeidsgivere ser etter kandidater som har jobbet frivillig, fordi det viser engasjement og praktisk erfaring, i tillegg til akademiske resultater.

Så, hva venter du på?

SAIH har lokallag over hele landet, fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør.

Bli med i SAIH!

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet
Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.Stortinget med tre studentaktivister i bakgrunnen.

Nyhet

Regjeringen må gjøre mer for å styrke Students At Risk

I 2022 lovte utenriksministeren å jobbe for å øke synligheten til StAR-ordningen, men så ble det stille. Denne uken fikk vi svar.

Les nyhet
To elever holder opp hvert sitt kunstverk. To elever holder opp hvert sitt kunstverk.

Nyhet

OD-dagen, studentaktivisme, og kunst

OD-dagen 2023 ansatte vi syv elever fra ungdom- og videregåendeskole i Oslo.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon