Hopp til hovedinnhold

SAIH

Nyhet

​Hvorfor dra SAIH-samling?

Høstsamlingen nærmer seg med stormskritt. Og påmeldingsfristen er allerede nå på fredag(!). Vi i Informasjonskomiteen gleder oss masse og har troa på en kjempehelg på Nærsnestangen om to uker. Men hvorfor er SAIH-samlinger så kule, jo det skal vi prøve å fortelle dere nå.

For det første gjør SAIH-samlingene at du blir mye bedre kjent med de andre fra lokallaget ditt. Og det fører automatisk til at det blir enda bedre stemning på lokallagsmøtene i etterkant. I tillegg får du venner og bekjente fra lokallagene rundt om i hele landet. Det gjør det ekstra moro å følge de andre lokallagene på sosiale medier, og det gjør at man nesten ikke kan vente til neste samling!!

Samlingene gir selvfølgelig økte kunnskaper om SAIH, både generelt og om fremtidige kampanjer. I høst er hovedfokuset Africa for Norway-kampanjen, og vi vil lære mer om hvorfor nyansert bistandskommunikasjon og om hvordan vi kan jobbe med tematikken i lokallagene. Det vil bli spennende seminarer og nyttige workshops. Vil du lære å skrive enda bedre? Eller kanskje lære litt mer om hvordan sosiale medier faktisk fungerer? Er ditt lokallag helt på bærtur når det kommer til økonomi? Ingen fare! - Det vil bli workshop i økonomi hvis du ønsker det!

Alt dette gjør at man får en heftig dose S-, A-, I-, og H-vitaminer. I tillegg til at det er gøy der og da, fører det også gjerne til økt engasjement og deltakelse i lokallaget. Man gruer seg heller ikke så mye for å stå på stand, fordi man etter en høstsamling vet mye mer om hva organisasjonen jobber med.

Men mest av alt er samlingene en sosial happening. Bading, quiz, kortspill, grilling/bålkos, kubb, frisbee, fotball, scavenger hunt, linedansing og en heidundrenes fest er gjerne innslag i løpet av en SAIH-helg. Årets kostymefest har løvene konge som tema, og da er det jo ikke urimelig å forvente seg et fyrverkeri av en aften, akkompagnert av den kjente og kjære løvenes konge-musikken. Vi lover overraskelser! Blir det en vaskeekte løve, tro? Time will show!

Er du fortsatt i tvil om du skal bli med eller ikke? Vi kan forsikre deg om at dette blir en lærerik, inspirerende og sosial høsthelg, omringet av sauer og høns i landlige omgivelser. Sånn, nå er du vel ikke lenger i tvil lenger? Så da ses vi da?!

Du kan melde deg på ved å følge denne lenken til påmeldingsskjema. Program for helga finner du, her.

Vennlig hilsen,

Nora, Tord og Mikael

Nyheter som engasjerer i kampen for utdanningsrettferdighet

Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.Hender holder opp et forstørrelsesglass, en skattemelding, en kalkulator og en globe.

Nyhet

Internasjonalt skattesamarbeid fungerer – men ikke for det globale sør

Finansminister Vedum og utviklingsminister Tvinnereim skaper et optimistisk bilde av internasjonalt skattesamarbeid, men virkeligheten fortjener et mer kritisk blikk. Mens de markerer milepæler og roser OECD, unnlater de å adressere det viktige spørsmålet om hvem som faktisk har en stemme i utformingen av disse reglene.

Les nyhet
En statue på et torg, foran en bygning.En statue på et torg, foran en bygning.

Nyhet

Akademisk boikott er ikke autoritært eller prinsippløst

Det er ingen grunn å skille skarpt mellom rett, moral og politikk i universitetspolitiske spørsmål.

Les nyhet
three young women are smiling for the camera in circles .three young women are smiling for the camera in circles .

Nyhet

Valgkomiteens innstilling til SAIHs arbeidsutvalg 2024/2025

Les nyhet
En gruppe mennesker står sammen og snakker. En gruppe mennesker står sammen og snakker.

Nyhet

Ledig stilling: Organisasjonsrådgiver

SAIH søker en engasjert og systematisk organisasjonsrådgiver som brenner for global solidaritet og sterke organisasjoner.

Les nyhet
En kvinne står foran en vegg med armene i kors.En kvinne står foran en vegg med armene i kors.

Nyhet

Motstanderne av akademisk boikott gjør det enkelt for seg selv

Det er enkelt å være prinsipielt for akademisk frihet og mot akademisk boikott. Går man derimot inn i den konkrete situasjonen i Israel og Palestina blir det mer krevende.

Les nyhet
En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.En kvinne iført en svart frakk og et grønt skjerf smiler til kameraet.

Nyhet

Statsbudsjettet 2025: SAIHs innspill

Norge må øke støtten til menneskerettighetsforkjempere og deres organisasjoner, på deres premisser.

Les nyhet

Engasjer deg

Oppdag hvordan du kan bidra til SAIHs arbeid.

Hold deg oppdatert – meld deg på nyhetsbrev

En person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjonEn person med munnbind og solbriller. Basert på bakgrunnen skjønner vi at denne personen deltar i en demostrasjon
En person som prater inn i en megafonEn person som prater inn i en megafon